Egri Csillagok Sétánya

2019.04.02. 13:56

Törőcsik Mari is csillagot kap Egerben

A Kossuth Nagydíjas színművésznő kézjegyével ellátott díszkövet ünnepélyes keretek között április 6-án, 11 óra 30-kor helyezik el az Érsek utcában.

M. H.

Budapest, 2016. február 3. Törőcsik Mari, a Nemzet Színésze és a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, kétszeres Kossuth-, kétszeres Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas színművésznő, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja a Hogy volt!? című tv-műsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának 3-as stúdiójában. A műsorban az egykori Rómeó és Júlia szerepeket idézték meg. MTVA Fotó: Zih Zsolt

Forrás: MTVA Fotó:

Fotó: Zih Zsolt

A város vezetése az Eger Sikeréért Egyesület (ESE) elnökségével összhangban úgy határozott, hogy ezúttal Törőcsik Marit – aki a Nemzet Színésze és a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, háromszoros Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas és Balázs Béla-díjas, Kossuth Nagydíjas magyar színművésznő, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja – részesíti elismerésben.

– Törőcsik Mari a hazai kulturális élet egyik legnagyobb alakja, a Heves megyei Pélyen született. A megyéhez és Egerhez erősen kötődő művésznő középiskolai tanulmányai egy részét Egerben, a Szent Orsolya-rend iskolájában s az angolkisasszonyok intézetében végezte – mondta Honfi Gábor, az ESE elnöke.

A Kossuth Nagydíjas színművésznő kézjegyével ellátott díszkövet ünnepélyes keretek között április 6-án, 11 óra 30-kor helyezik el az Érsek utcában. Az eseményt rendhagyó módon egy filmvetítéssel is kiegészítik. A díszkő avatásának napján 17 órakor az Uránia Moziban vetítik le a művésznő egyik filmjét, a Körhintát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában