gasztronómia

2019.05.20. 11:06

A kovászos kenyerek és a noszvaji lekvárok is sikert arattak a Gourmet Fesztiválon

Idén is megmutatta szűkebb hazánk kincseit a Slow Living Hungary közössége a csütörtökön kezdődött fővárosi Gourmet Fesztiválon.

Sz. K.

Ínycsiklandozó ételeket kóstoltak a gyerekek

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Nemes Róbert

Szekeres Diána, a Slow Living Hungary elnöke úgy fogalmazott, a jövő most kezdődik, s a fogyasztókat tanítani is kell.

Ínycsiklandozó ételeket kóstoltak a gyerekek Fotó: Nemes Róbert / Heves Megyei Hírlap

– Gyermekeknek tartottunk ízórát, imádták a noszvaji lekvárt, a biomézet, a mangalicazsírt, a fenntartható gazdaságból származó oldalast, a kovászolt kenyeret, a szürkemarha-falatokat – mondta. A mozgalom standja vasárnapig vár mindenkit, aki természetes ízeket kóstolna.

A diákok sokat tanultak az ízórán Fotó: Nemes Róbert / Heves Megyei Hírlap

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában