Térfoglaló nap

2019.05.10. 17:48

Az eső ellenére is megmutatkozott az egri közösség ereje

Közösségi foglalkozásokkal, generációk kézfogásával, s a Tekergő Zenekarral találkozhattak a lakosok a Térfoglaló Közösségi Napon pénteken a Nemzedékek terén.

Sz. K.

Az eseményen új kültéri bútorokot próbálhattak ki a résztvevők, s az is elhangzott, hogy a Felsőváros Csillagai – Közösen a közösségért című projekt forrásaiból milyen, a közösségépítést és a felsővárosiak széles körét informáló eszközöket szereztek, illetve szereznek be.

Habis László polgármester elmondta, céljuk, hogy számos eseményt hozzanak létre ezen a városrészen, ahol a kirándulásokra, a családi programokra a legnagyobb az igény.

Szabadtéri foglalkoztatók vártak mindenkit Fotó: Berán Dániel / Heves Megyei Hírlap

 

Volt lehetőség arra, hogy a közösségi életet segítő eszközöket vásároljanak: kerti bútorokat, rendezvénysátrakat, kiülőket. Fontos, hogy a helyiek tájékoztatására helyezzék a hangsúlyt, például ezért valósulnak meg citylight beruházások, s plakátos informáló rendszer lesz a kerékpárút mentén. Martonné Adler Ildikó alpolgármester arról szólt, cél, hogy minden korosztály jól érezze magát ezen a téren, egyidőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában