Beruházás

2019.05.18. 16:03

Eltűnik a parádsasvári tájseb, piac épül a helyén

Szeptember végéig megépülhet a piac, amely egyben közösségi térként is funkcionálhat majd.

B. K.

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Czímer Tamás

Hamarosan hozzáláthatnak a piactér építéséhez a településen az elbontott üveggyár helyén – tudtuk meg Holló Henriktől, a település polgármesterétől.

A kis faluban évek óta vártak arra, hogy megtudják, a rendszerváltás után bezárt, korábban nemzetközi hírnévnek örvendő, nagy múltú üveggyár területén vajon milyen új létesítmény valósulhat meg. A sasváriak évekig nosztalgiával, vegyes szomorúsággal nézték, miként mennek tönkre az egykori gyár épületei a szemük láttára. Végül egy olyan tájseb keletkezett a gyönyörű természeti környezetben, amely rendkívül zavarta a javarészt turizmusból élő helyi lakosokat, s az erre kirándulókat is.

Sok hír is szárnyra kapott az elmúlt években, egyebek között arról, hogy kalandpark épülhet itt. Tervek is készültek, ám ettől az ötlettől némileg idegenkedtek a helybeliek. Ami már bizonyos, hogy jelenleg zajlik a terület előkészítése és negyvenmillió forintos pályázati támogatással ez év szeptember végéig megépülhet a piac, amely egyben közösségi térként is funkcionálhat majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában