3 kérdés 3 válasz

2019.05.13. 12:42

Szabóné Balla Marianna: Végre megszűnik a szennyvíz miatti bűz a faluban

Szabóné Balla Marianna, Szarvaskő polgármestere válaszol kérdéseinkre.

Süli K.

– Háromszázmillió forintot nyert a település szennyvízhálózat kiépítésére. Mikor kezdődhet a kivitelezés?

– Az első lépés a ­kiviteli tervek elkészítése, amit a tervezői költségvetés követ, majd a közbeszerzési eljárás lebonyolítása. Csak ezután indulhat a kivitelezés, reményeink szerint még idén.

– Évek óta küzdött azért, hogy megvalósulhasson ez a beruházás. Minek köszönhető a mostani siker?

– Valóban hosszú ideje dolgoztam már ezért. Levélben fordultam a miniszterelnökhöz, a köztársasági elnökhöz, több államtitkárhoz és kormánybiztoshoz attól függően, hogy kit véltem potenciális segítőnek. Mirkóczki Ádám országgyűlési képviselő 2017-ben lépéseket tett az ügy érdekében, azonban a legnagyobb előrelépést az jelentette, amikor Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott és Habis László polgármester is a kezdeményezés mellé állt. Az államháztartásért felelős államtitkár válaszlevelével kerestem fel Habis Lászlót, kérve, hogy a mögötte álló apparátussal, politikai kapcsolataival segítsen. Polgármester úr telefonon és személyesen is vette a fáradságot, hogy egyeztessen a Belügyminisztérium és az Innovációs és Technológiai Minisztérium illetékes államtitkáraival. Ezt követően kaptam az értesítést, hogy településünk a szennyvízhálózat kiépítése céljából háromszáz­millió forint támogatásban részesül. Az örömöm természetesen leírhatatlan volt.

– Mit vár, hosszú távon hogyan hat majd a településre ez a fejlesztés?

– A beruházás pozitív hatása elvitathatatlan, hiszen településünkön sok esetben a szennyvizet nem teljesen vízzáró szennyvízgyűjtőkben tárolják, amely jelentős terhelést jelent a felszín alatti vízkészletre. De meg kell említenem azt a komfortérzetet is, amit eddig még nem volt módunk tapasztalni. Végre megszűnik a szennyvíz miatti bűz a faluban, és télen nem kell többet azon aggódnunk, hogy feljut-e a szippantós autó a magasan lévő házakhoz akkor is, ha nagy a hó.

Címkék#Szarvaskő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában