Élhetőbbé válik a falu

2019.05.28. 08:54

Új játszótér és buszmegálló is lesz Egerszóláton

Még idén fedett buszmegállót építenek a polgármesteri hivatal mellé pályázati forrásból – tudatta lapunkkal Verebélyi György.

Süli K.

A falu buszmegállója újul meg idén

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Márkus Attila

A polgármester elmondta, fontos helyi fejlesztésekre nyertek tízmillió forintot. Az egyik jelentős beruházás, amit ebből megvalósítanak, hogy kulturált buszmegállót létesítsenek a faluközpontban. Ugyanezen forrásból alakítottak ki idén konditermet is a közösségi szolgáltató központ emeletén, ezt már most sok helybeli előszeretettel használja.

A falu buszmegállója újul meg idén Fotó: Márkus Attila / Heves Megyei Hírlap

A nyáron még egy kültéri fitneszparkot, illetve játszóteret és filagóriát is építenek a központ udvarán. Utóbbiakkal elsősorban a családosoknak kívánnak kedvezni. Amíg a gyermekek játszanak, addig a szüleik edzhetnek a fitneszeszközökön, a filagória alá pedig be lehet húzódni játszani, vagy akár csak beszélgetni. Remélik, hogy sokak örömüket lelik a megvalósult fejlesztésekben.

Szent Istvánt a tájházban ünneplik

Rengeteg helyi ajánlott fel bútorokat, használati tárgyakat a falu tájházához, amelynek átadóját augusztus 20-án tartják. Az épület már elkészült, csak a berendezés van hátra, ám előtte a felajánlásokat még gondosan át kell válogatni, és restaurálni. A tájházban nemcsak kiállításokat, hanem közösségi programokat, foglalkozásokat is terveznek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában