beruházás

2019.05.23. 14:26

Uniós pénzből újult meg a besenyőtelki iskola

Százötven millió forintból, túlnyomórészt az Európai Unió támogatásának köszönhetően újíthatták föl a tanév folyamán a besenyőtelki dr. Berze Nagy János Általános Iskolát.

T. B.

Hőszigetelték a főépületet és kicserélték a nyílászárókat, felújították és térelválasztóval látták el a multifunkciós (színházterem és tornaterem) épületet, felújították, bővítették a mosdókat. Két tanterem is megújult, valamint eszközbeszerzés is szerepelt a pályázatban.

 

A csütörtöki átadó ünnepségen műsort adtak az iskola diákjai, Petrik István költő, tanár pedig az alkalomra írt versét adta elő. Ballagó Zoltán, az Egri Tankerület igazgatója ismertette, 2017-ben nyerték el a pályázatot, a megvalósítás nem volt zökkenőmentes, de sikeres volt, segítséget nyújtott a gyerekek elhelyezésében az önkormányzat. Bozsik Csaba polgármester örült a fejlesztésnek, s kiemelte, várják, hogy a sportcsarnok is megvalósuljon. Sebestyén Attila intézményvezető köszönetet mondott a tankerület és az iskola munkatársainak, a diákoknak, szülőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában