Felújítás

2019.06.25. 14:00

Elkészült a felújított kiskörei kikötő, elindulhat a próbaüzem is

Már a felújított kikötő fogadja a hajókat Kiskörén, a járműveket bővített stégrendszer, az embereket pedig modern kiszolgáló épület látja vendégül.

Szabó Katalin

Már zajlik a próbaüzem a megújult, hatósági engedéllyel rendelkező kiskörei kikötőben – tájékoztatta a Heolt Magyar Csilla, a település polgármestere. – Másfél hónap alatt újult meg a kikötő, melyet uniós forrásból – a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból – korszerűsítettünk. Egy teljesen új és bővített stégrendszert hoztunk létre, s kialakítottunk parkolókat is. A terv fontos része volt a modern kiszolgáló épület, amely hatalmas üvegajtókkal rendelkezik – fogalmazott a városvezető. Hozzátette, hálásak a hatóságnak, hiszen szükség volt arra, hogy a műszaki ellenőrrel, a kivitelezővel s a tervezőkkel együttműködjenek. Napi szinten tartották a kapcsolatot, hogy a szezonra megnyithasson a hajópihenő.

– Kitűztünk magunknak egy két hónapos próbaidőt annak érdekében, hogy lássuk, hogy működnek gyakorlatban a tervek. A tapasztalatok alapján javítjuk ki a pontatlanságokat, válaszoljuk meg az üzemeltetéssel kapcsolatban felmerülő kérdéseket. Ez egy tanulóidő, mint minden új szolgáltatást, ezt is meg kell szokni. Ha jó ötletnek találunk valamit, akkor azt be kell építeni, még ha nem is szerepelt az eredeti elképzelések közt – fogalmazott Magyar Csilla.

A kisköreiek szeretnék, ha mindenki elégedetten használná a megújult kikötőt Fotó: Faragó Zoltán

Elmondta, a vélemények megoszlanak, van akinek az eddigi megfelelt, mások szerint a megújult létesítmény európai színvonalú. Orvosolják majd a felmerülő problémákat, szeretnék, ha megfelelően működnének a szolgáltatások, s mindenki elégedetten távozna.

– Újra kell füvesíteni, közben pedig a nyaralóhajók számára épülő kikötővel való együttműködésünket is figyelembe kell venni. A büfé-üzemeltetéssel kapcsolatban is más terveink vannak, figyelünk a visszajelzésekre, minden építő kritikát szívesen fogadunk – jelentette ki.

Korábban már beszámoltunk róla, épül Kiskörén az úgynevezett báziskikötő is, amely egy nagyjából 18 nyaralóhajó fogadására alkalmas mólósorral bővül. Kialakítanak kikötői irodát, vízi rendészeti kapitányságot és szociális blokkot is. A városvezető szerint a báziskikötő – amely a megújult kiskörei kikötő mögötti területen lesz – előnyös a település számára, munkahelyteremtés szempontjából is. Szükséges a hajók téli tárolása, karbantartása, s műszaki állapotuk vizsgálata is.

– E turisztikai attrakció az egész Tisza, illetve a tó számára is pluszszolgáltatást nyújt. Beindul a szolgáltatások fejlesztése is, hiszen a két végponton, Tokajban és Kiskörén a nyaralóhajózás szolgáltatásai erősödnek – fogalmazott a polgármester. A tervek szerint júliusra a báziskikötő is elkészül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában