Egyedülálló főpróba

2019.06.14. 11:30

Fergeteges főpróbát adtak az idei szezon nyitányaként az István, a király szereplői Kompolton

A méltán népszerű rock­opera, az István, a kiráy ­koncertváltozatának fő­próbáját ezúttal a kompolti általános­ ­iskola sport­csarnokában tartották, ­ahová ellátogattunk.

Heol

Szörényi Levente és Bródy János szerzőpáros méltán legendás rockoperájának legújabb, immár koncertváltozatát hamarosan láthatja hazánk számos településén a közönség. A művészek emellett külhoni fellépésekre is indulnak az előadással. Az országos turnét megelőző főpróba helyszíne rendhagyó módon a kompolti ­iskola sportcsarnoka volt, ahol a napokban felépült a színpad, és elfoglalták helyüket a díszletek, valamint az egyedi látványvilágot tükröző hatalmas kivetítő is.

- Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy településünkön egy igazán egyedülálló főpróbának adhatunk otthont. Az ötlet Feke Pál művész úrtól ered, aki szerette volna egy egészen új nézőpontból bemutatni a rockoperát. Egyedi fény- és látványelemeket, különleges effekteket, illetve háttérfilmeket is alkalmaznak majd a koncerteken. Ezek felerősítik a zene tartalmát, folyamatos vibrálást adva a színpadi produkciónak – részletezte Balázs Zoltán kompolti polgármester, akivel a főpróba estéjén beszélgettünk.

Feke Pált ezúttal István szerepében láthatta a közönség Fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Színházi körülmények között nehéz lett volna a próba, így adódott az ötlet, hogy egy igazi koncertszínpadon tartsák meg. Az előadáshoz a technikai hátteret egy egri cég biztosítja, ez is adta az ötletet, hogy településünk sportcsarnoka szolgáltassa a megfelelő helyszínt – tudatta a polgármester.

Balázs Zoltán szerint öröm és megtiszteltetés számukra, hogy segíthettek a színészeknek, zenészeknek. A fellépések célja ugyanis több mint csak a szórakoztatás. A koncertsorozattal a magyarságtudatot erősítik minden anyaországi és külhoni településen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában