példaképek

2019.07.12. 17:00

Aranyakkal, ezüstökkel tértek haza Norvégiából a maklári ugrókötelesek

Jó „bemelegítés” volt a World Jump Rope Norvégiában a kötélugró EB előtt a makláriaknak.

G. R.

A Maklári Bosch Kötélugró Klub csapata. Beküldött fotó

Aranyakkal, ezüstökkel tértek haza Norvégiából a napokban a Maklári Bosch Kötélugró Klub versenyzői a World Jump Rope-ról. Apostol-Kovács Judit, a klub vezetője örömmel számolt be a Heolnak sikereikről. Egyebek között arról, hogy a Demó Versenyben, ahol tizenhárom versenyző öt percen keresztüli összehangolt munkájára volt szükség ezüstéremmel jutalmazták a csapatuk teljesítményét

Huszonhat ország, csaknem ezer ugrókötelese között a tapasztalt maklári versenyzőkhöz négy fiatal tehetség is csatlakozott, mondta el Apostol-Kovács Judit, a klub edzője. Az ötnapos viadalon igazán kitettek magukért a makláriak. A fiatal versenyzőik, Bozsik Regina, Zelei Dorottya, Zelei Diána és Hanuszik Lilla, páros duplakötélben hibátlan gyakorlatot mutattak be, amely a dobogó legfelső fokára repítette őket.

A Maklári Bosch Kötélugró Klub csapata. Beküldött fotó

A 4x30 másodperces csapat gyorsasági számban Hanuszik Éva, Bánhegyi Hanna, Bánhegyi Flóra, Tatár Laura első helyen végeztek. A 2x60 másodperces duplaköteles gyorsasági számban Kurtán Adél, Hanuszik Éva, Bánhegyi Hanna, Bánhegyi Flóra aranyérmet vehettek át. Ugyancsak a legjobb volt a Kovács Réka, Bánhegyi Hanna és Bánhegyi Flóra alkotta hármas a 3x40 másodperces duplakötél számban. Ezüstérmet szerzett Bánhegyi Hanna és Tatár Laura a 2x30 másodperces duplázásban. Mind a négy gyorsasági számmal a legjobbak között a Grand Fináléban újra versenyezhettek, amely végén a 4x30 másodperc gyorsaságiban győztesként a magyar himnuszt hallhatták ismét.

– Ebben a számban nem véletlenül számít favoritnak a klub, hiszen 2015 óta tartjuk minden platformon a világcsúcsot és hozzuk haza az ezért járó aranyérmet az összes nemzetközi versenyről – mutatott rá Judit.

Bánhegyi Flóra összetettben ismét bajnok. Beküldött fotó

Az egyéni számok első meglepetési a Zelei Diána által a Juniorok között megszerzett ezüstérem volt, amelyet a szabadon választott gyakorlatával érdemelt ki. Ugyancsak ezüstérmet vehetett át Bánhegyi Hanna a 30 másodperces valamint 3 perces gyorsasági számokért is. Hanuszik Éva egy másik korcsoportban érdemelte ki az ezüstérmet gyorsasági eredményével, akit ugyanebben Bánhegyi Flóra követett a harmadik helyen. Bánhegyi Flóra összetett bajnok lett, amely azt jelenti, hogy az összes korcsoport eredményeit figyelembe véve ő volt a legjobb.

– Nagyon jó előjel ez az egy hét múlva kezdődő Európa bajnokság előtt, ahová Flóra a 2 évvel ezelőtt megszerzett bajnoki címét megy megvédeni – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában