példakép

2019.07.23. 17:01

Bánhegyi Flóra megvédte Európa-bajnoki címét

Az év legnagyobb sikere született meg Grazban a kötélugrás Európa-bajnokságán.

G. R.

GRAZ,AUSTRIA,21.Juli19 - Europameisterschaft Rope Skipping. Foto: oberlaender media e.h.

Fotó: oberlaender media e.h.

Bánhegyi Flóra egészen 2021-ig birtokolhatja az Európa-bajnoki címet, akkorra majd már összesen négy éve. Ezzel a nagyszerű hírrel kezdhette a napokban zárult bajnokságról a beszámolóját Apostol-Kovács Judit, a Maklári Bosch Kötélugró Klub edzője, elnöke.

– Flóra előtt, nővére, Hanna ugyancsak négy évig volt Európa legjobbja – tette hozzá. – Ez történelem!

Ha ez még nem lenne elég annak érzékeltetésére, milyen színvonalon ugrálnak a kötelesek Makláron, akkor hozzátehetjük, hogy edzőjük Apostol-Kovács Judit még jóval előttük – 2000–2006 – hat évig tudta magáénak ugyanezt a címet. Így ha jól számolok akkor ez egy klubbon belül összesen tizennégy esztendő.

Bánhegyi Flóra kiválóan teljesített. Beküldött fotó

Visszatérve a grazi versenyre, Judit szavai szerint hihetetlen versenyévet zártak most, hiszen a World Jump Rope sikerei után szinte azonnal következett az Eb. Az első versenynapon az ifjúsági csapat állt pályára és egy ezüstéremmel a nyakukban fejezték be a versenyt, amely érmet Bozsik Regina és Zelei Dorottya páros szabadon választott gyakorlata érdemelt ki.

Bozsik Regina, Hanuszik Lilla, Zelei Dorottya és Zelei Diána kiegyensúlyozott, szép versenyt vittek végig, amely végén megbizonyosodtak arról, hogy a jövőben még sokat halljuk majd ezeket a neveket. Az utolsó napon tartották a várva várt egyéni viadalt, ahol Bánhegyi Hanna és Flóra álltak pályára.

Mindketten más célért küzdöttek. Hanna aki világklasszisnak számít a sportágban egy nagyon komoly és hosszas felépülést igénylő sérülésből tért vissza az idén és kvalifikálta magát a 30 valamint a 180 másodperces gyorsasági számokra. És a siker nem is maradt el. A 180 másodperces számban a két testvér egymás után lépett pályára szinte azonos tervekkel.

Amit elhatároztak, az mindkettejüknek egyformán sikerült is, hiszen azonos eredményükkel a dobogó második fokán osztoztak.

Bánhegyi Flóra (középen) méltán lehet büszke teljesítményére. Beküldött fotó

– A 30 másodperces szám harmadik legjobb eredménye lett a Flóráé, amely azt jelentette, hogy a szabadon választott gyakorlatok előtt még nem állt az első, biztos helyen. De ezért ő a legjobb! – emelte ki az edzője. – Mert, aki egy ilyen helyzetben higgadt, nyugodt tud maradni és tökéletes gyakorlatot bemutatni, annak szól a himnusz a verseny végén. Így örömmel mondom el újra és újra: Bánhegyi Flóra Európa legjobb kötélugrója!

Judit beszámolt arról a hihetetlenül jó érzésről, ami ezúttal Ausztriában ezen a rangos versenyen azt jelentette, büszkén mondhatták, ők a ­magyarok. Az utolsó nap a magyar válogatott tarolt és a legtöbb érmet az ő nyakukba akasz­tották.

– Hosszas és küzdelmes felkészülés előzte meg ezeket a nyári fényesen csillogó érmeket, de minden a teremben töltött óra édes emlék lett így visszatekintve. Nagyon jó érzés volt ezzel a csapattal készülni, utazni és versenyezni és nagyon izgatottan várom, hogy mit hoz számunkra a jövő, de addig is örömmámorban úszunk, hiszen nagyon nagy teljesítményt tettek le a versenyzőink az asztalra. Köszönöm a minket támogató cégeknek, szülőknek és szurkolóknak a belénk vetett bizalmat és a rengeteg erőt, amely felénk sugárzott – zárta Apostol-Kovács Judit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában