mátra

2019.07.18. 07:00

Ezrek utaztak már ég és föld között láblógatva a sástói libegőn

Helybeliek, turisták, idősek és fiatalok egyaránt szívesen kipróbálják a sástói libegőt.

H. É.

A mátrai új élményelem rövid idő alatt nagy sikert aratott a turisták körében Fotó: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Fotó: Czimer Tamas

Két hónapja adták át a Mátra legújabb attrakciójának számító sástói libegőt, amely hamar sokak kedvence lett. A helyiek és a turisták által is kedvelt helyet, az ország legmagasabban fekvő tavát a Mátra kalandparkjával köti össze csaknem ötszáz méter hosszan a levegőben. Palik Tibor, a Mátra Adrenalin Park Kft. ügyvezetője portálunk kérdésére elmondta, csaknem húszezer látogatót fogadott a libegő a megnyitása óta.

A mátrai új élményelem rövid idő alatt nagy sikert aratott a turisták körében Fotó: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

– A nyár elején nagyon készültünk a megnyitóra, ugyanis a libegőt csak szezonálisan, tavasztól őszig tudjuk működtetni. Meglehet, hogy csak a kezdeti lelkesedés miatt, de jelenleg úgy tűnik, az új élményelem beváltotta a hozzáfűzött reményeinket. Az tapasztaljuk, sokan kipróbálják és minden korosztály számára igazi kikapcsolódást tudunk kínálni, ugyanis a jegyeladások szerint csaknem húszezer ember ült már a libegőbe – tudatta az ügyvezető.

Palik Tibor hozzátette, az eddigi legidősebb utasuk egy kilencvenéves úr volt, aki a feleségével együtt először élte át a föld feletti libegés élményét a Mátrában.

Libegők éjjele

Július 20-án másodjára rendezik meg a Libegők Éjszakája rendezvényt, melyhez idén a Mátraszentistváni Sípark és a Sástói Libegő is csatlakozott. A sípark számos programmal készül, de a legnagyobb attrakció a Panorámalift lesz, ahonnan nappal a szép hegyi kaszálók, a Tátra és Ágasvár látványában, este a naplementében gyönyörködhetnek a látogatók. Sástón este tízig ülhetnek a székekbe, és tűzzsonglőrök produkciója várja az éjszakai libegőzőket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában