cheerleading

2019.08.10. 07:00

A rózsaszentmártoni Pampuk Bogi Európa-bajnok lett a csapatával

A gyerekek hibátlan gyakorlatot bemutatva, nagyon magas pontszámmal nyerték meg az aranyérmet Oroszországban.

Tari Ottó

A győztesek: olyanok, mint egy nagy család Fotó: beküldött

Pampuk Bogi nagy mozgásigényű kislány volt, a szülei úgy gondolták, jó lenne, ha sportolna. Focizott, bokszolt, azután nyolcévesen rátalált a cheerleadingre. Arról sokan úgy gondolják, a pomponlányok sportja, holott nincs is pomponjuk. Talajakrobatika, emelés, dobás szerepel az eszköztárukban.

Bogit az anyukája levitte egy edzésre és a szerelem egy életre megszületett. A kislány azóta 14 éves lett, s máris számos hazai és nemzetközi siker áll a háta mögött.

A Dreamteam Cheerleaders csapatának jelmondata: Mi barátok vagyunk, mi egy család vagyunk, mi vagyunk a DTC. A DTC juniorlány-csapata, a DTC Titans – benne Pampuk Bogival – volt az első magyar juniorcsapat, mely Európa-bajnokságra kvalifikálta magát, amit júniusban rendeztek Szentpéterváron.

Fodor Marianna szülő tájékoztatása szerint nagy volt a készülődés, az izgalom. A rengeteg edzés, edzőtáborozás, munka, öröm, sírás és fájdalom a nagy célt szolgálta: jól szerepelni az Európa-bajnokságon. Aztán eljött június 27-e, az utazás napja. Huszonegy létszámú csapat tagjai, a 3–15 évesek izgultak a repülés, valamint a verseny miatt. A szülők félve engedték el őket, ugyanakkor természetesen nagyon szurkoltak nekik. És elérkezett a verseny napja, amikor a gyerekek hibátlan gyakorlatot bemutatva, nagyon magas pontszámmal aranyérmet nyertek! Hirtelenjében fel sem fogták, milyen nagy dolgot értek el.

A győztesek: olyanok, mint egy nagy család Fotó: beküldött

Hogyan tovább? A cheerleading 2024-től – a jelenlegi információk szerint – olimpiai sportág lesz. Bogi célja, hogy olimpikon legyen, és a párizsi ötkarikás játékok, vagy akár 2028, Los Angeles után is folytatódjon a történet.

A felkészítésben sokan segítettek. Mindenekelőtt Kiss Szilvia, Kiss Balázs, Benkő Nóra és Váli István edzők, akik csapatot építettek a tinilányokból. De köszönet jár a rózsaszentmártoni önkormányzatnak is, amely hozzájárult, hogy Bogi elérhesse élete eddigi legnagyobb álmát, s Európa-bajnok lehessen...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában