sajtótájékoztató

2019.08.09. 16:44

Fáklyás Királyköszöntő Ünnepség lesz Egerben

Augusztus 19-én rendezik az eseményt.

M. H.

– Az egylet számára fontos az egri értékek ápolása, gondozása. Mindezek megtartása, átadása kötelességünk – mondta Habis László, az Egri Lokálpatrióta Egylet elnöke pénteki sajtótájékoztatóján. Az elnök három eseményre hívta fel a figyelmet. Az egyik a hagyományos Fáklyás Királyköszöntő Ünnepség, melyet augusztus 19-én rendeznek meg.

– Idén megújul a program. Zenés, irodalmi műsorra kedveskedünk az érdeklődőknek. Fellép egyebek mellett Jónás Zoltán, Hibay Éva és az Egri Érseki Fiúkórus is. Az ünnepi beszéd után Várkonyi György, a Fertálymesteri Testület Főkapitánya invitálja a meghívott vendégeket, fertálymestereket és a nézőket, hogy fáklyáikkal vonuljanak fel a várba – részletezte a programot.

A másik két esemény a tematikus nyári séták. Az első augusztus 13-án 17 órától lesz, témája régészeti feltárások a várban, a Zászlódombon. A sétát dr. Misz Mihály, az egylet alelnöke vezeti, a mesélő Buzás Gergely, ásatást vezető régész. Augusztus 22-én pedig a Bazilika tervezett felújítását mutatják be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában