Varázstorony

2019.08.19. 11:32

Megnyílik az ünnepre a felújított Csillagászati Kupola

Államalapítónk ünnepén megyeszerte színes programokkal várják az érdeklődőket, nem lesz ez másként a Líceum Varázstornyában sem. Az intézményben ismét izgalmas rendezvénysorozattal várják a családokat.

Süli K.

20190619, Pongrácz Sándor, asztrofotós - Huszár Márk, HM - Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszar Mark

Délelőtt tíz órától a Jedlik Ányos Experimentáriumban rendhagyó órákat tartanak, többek között a hangok fizikájáról, a burleszk és a fizika kapcsolatáról, és a látható energiáról. Természetesen nem maradhatnak el az izgalmas kísérletek sem, lesznek kémiai és fizikai bemutatók, és virtuális sétát is lehet tenni a csillagos ég alatt.

Színes programokkal készülnek a családoknak a Varázstoronyban, megnyitják a felújított kupolát is Fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A planetáriumban délelőtt tizenegy órától és délután kettőtől lesz program, a gyermekeket csillagmesékkel várják, de a naprendszer születéséről és életútjáról is lesz előadás.

Délután négy órakor elsütik az Ágyús Napórát, majd megnyitják a felújított Csillagászati Kupolát. Este kilenc órától a panorámateraszról lehet nézni az ünnepi tűzijátékot, majd felvágják az új kenyeret, melyet az egyetem boraival lehet leöblíteni. Mindezeken felül egész nap várja a gyermekeket a tudományos játszóház, de lesz városnézés is madártávlatból, és tárlatvezetés is a Csillagászati Múzeumban. Kicsiknek és nagyoknak egyaránt érdemes lesz ellátogatni a Varázstoronyba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában