bejelentés

2019.08.15. 14:21

Nem folytatja Mátraballa polgármestere

A napokban falugyűlésen értékelte Dudás Róbert polgármester az elmúlt öt évet, majd megköszönve választói bizalmát bejelentette, idén ősszel nem indul újra a polgármesteri székért.

B. K.

Úgy fogalmazott, számos elképzelésüket sikerült megvalósítani, de olyan feladatok is vannak, amelyek még megoldásra várnak.

– Nehéz kezdés után sikerült a költségvetést stabilizálni, mely elsősorban annak volt köszönhető, hogy a képviselő-testület mellett a polgármesterséget én is társadalmi megbízatásban láttam el, így jelentős összeg maradt a település kasszájában ahhoz, hogy fejlesztésekben gondolkodhassunk – kezdte mondandóját Dudás Róbert, majd elsorolta a megvalósított fejlesztéseket, a szociális területen tett újításokat, melyek a lakosság terheinek a csökkentését szolgálják.

Tizenkét nyertes pályázatot tudhatnak maguk mögött, és sikerült forrást nyerniük rendezvények megvalósítására, ami hátteret biztosít az elkövetkező három évben a települési programokra.

– Sokat és sokan dolgoztunk az elmúlt öt évben azon, hogy megőrizzük Mátraballa csendjét és nyugalmát, mindemellett pedig növeljük a vonzerejét. Soha nem vettek még annyian ingatlant Mátraballán, mint az elmúlt öt évben, így amellett, hogy megállt a lakosságcsökkenés, az iskolánk és óvodánk is biztonsággal tud működni – mondta. Végül köszönetet mondott mindenkinek, aki segítette munkáját, s azt ígérte, ezután is mindent megtesz a szülőfalujáért, viszont mindezt már nem polgármesterként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában