Beruházás

2019.09.09. 11:30

A szarvaskői állomáskert és alkotóház munkálatai is jól haladnak

Számos beruházás halad párhuzamosan Szarvaskőben, a településen régen várt fejlesztések indulhattak el végre. Megnéztük, hogy haladnak ezek.

Süli Kinga

Fotós: Daniel Beran

– A rendezvényterünkön már látványos a változás, és az alkotóház is jól halad. Utóbbiban két foglalkoztatóterem lesz, és két pihenőszoba, ahol akár meg is lehet szállni éjszakára, mivel van zuhanyzó és mosdó is. Ez egy fontos közösségi hely lesz a településen. Már volt, aki jelezte, hogy szívesen jógáznának páran közösen, csak sajnos nincs helyszín. Ez a probléma most megoldódik, a termekben padlófűtés lesz, télen-nyáron lehet majd itt különféle foglalkozásokat tartani – ismertette Szabóné Balla Marianna. A polgármester hozzátette, az állomáskertben is jól halad a munka, hamarosan elkészül a kültéri fedett tánctér, a központi épületben pedig végre egy olyan nagytermet tudnak kialakítani, ahol a nagyobb helyi rendezvényeket, például az idősek karácsonyi ünnepségét lehet megtartani.

Az állomáskertben jól halad a munka Fotó: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

– Az állomáskert átalakítása több mint százmillió forintból valósul meg, lesz színpad, szabadtéri kemence és egy kültéri fitneszpark is helyet kap. Végre egy méltó rendezvényhelyszín jön létre a nagyobb programjainkhoz, és a fedett terasznak köszönhetően az eső is kevesebb bosszúságot okoz majd a jövőben – részletezte a településvezető.

Szabóné Balla Marianna arról is szólt, az említett pályázati beruházásokon felül nemrégiben egy önerős felújítást is el kellett végezniük. A falu központjában a patak felett átívelő hidat hozták rendbe. Kicserélték a gerendákat, már csak festés és némi aszfaltmunka van hátra. A várva várt szennyvízhálózat kiépítéséről elmondta, még az előkészítő munkák zajlanak, mivel egy komoly, nagy beruházásról van szó, a tényleges kivitelezés várhatóan a jövő évben kezdődhet, s ha lehetőségük lesz rá, jövőre útfelújítást is szeretnének a faluban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában