hírességek sétánya

2019.09.28. 16:06

Csillagot kapott Eger első szabadon választott polgármestere

A Hírességek sétánya újabb díszkövét avatták szombaton délelőtt az Érsek utcában.

S. S.

2019.09.28. Dr. Ringelhann György - Egri Csillagok Sétánya - Eger -HMH - Nemes Róbert - NR

Fotó: Nemes Robert

Az új elem dr. Ringelhann György, Eger első szabadon választott és két cikluson át polgármesterként tevékenykedő politikus, közéleti ember nevét és kézjegyét viseli.

A csillag ünnepélyes avatásakor Habis László polgármester személyes visszaemlékezésével gazdagított beszédében azt mondta, hogy dr. Ringelhann György olyan városvezető volt, aki nyitottsággal viszonyult az emberekhez, két ciklusban végzett városvezetői tevékenysége idején mindvégig az egriek érdekeit szem előtt tartva dolgozott. A jelenlegi polgármester szerint Ringelhann György érdemei elévülhetetlenek, egyebek között neki köszönhető, hogy bár 1998-at követően az MSZP, SZDSZ alkotta városi koalíció mindent elkövetett, hogy ne épülhessen meg a fedett uszoda, mégis áll a világhírű építész, Makovecz Imre tervezte létesítmény.

Honfi Gábor, az Eger Sikeréért Egyesület elnöke köszöntőjében úgy fogalmazott: egy nagyon jelentős és nagyon maradandót alkotó egri polgárnak, a rendszerváltás utáni első két ciklus polgármesterének csillagot avatni különös megtiszteltetés a számára.

Az eseményen résztvevő kitüntetett gondolatait Seenger Pál, Ringelhann György unokaöccse tolmácsolta:

„Igen Tisztelt Egri Polgárok!

Nagy megtiszteltetés, hogy ezt a rangos elismerést a Közgyűlés az Eger Sikeréért Egyesület közbenjárásával nekem adományozta.

Márai Sándor a Füveskönyvben írja: „Az életnek értéket csak a szolgálat adhat, amellyel az emberek ügye felé fordulunk. Ez kissé szigorúan és általánosan hangzik, de ez az egyetlen igazság, melyet minden következménnyel megismertem.”

Engem is ez az elv vezérelt, amikor több élvonalbeli vízilabdacsapat meghívását visszautasítottam, és maradtam egri vízilabda játékos. Hasonló elvek alapján választottam az egri gyerekek gyógyítását, és azonos indíttatásból vállaltam el a rendszerváltás utáni első polgármesterséget.

Polgármesterségem alatt mindvégig önzetlen és szakszerű segítséget kaptam Habis Lászlótól, aki óriási munkabírással vezeti mai is városunkat.

Kívánom, hogy ez a fejlődés töretlenül folytatódjon!”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában