Év emlőse rendezvénysorozat

2019.09.13. 21:02

Hiúzugrás Felsőtárkányban

Az év emlősével ismerkedhettek az iskolások.

G. Zs.

Biológiai ismereteiket is bővítették a gyerekek Fotó: Márkus Attila/Heves Megyei Hírlap

Fotó: Márkus Attila M-A

Hat éve indult az a kezdeményezés, melynek keretében minden évben kijelölnek egy emlőst, ami köré tematikus programokat szerveznek. Idén a hiúzra esett a választás.

A ragadozó jobb megismerésére szánt rendezvény vidéki helyszíne pénteken a Felsőtárkányi Nyugati Kapu Látogatóközpont és környéke volt, ahol a helyi iskolások előadások és játékos feladatok keretében ismerhették meg a macskafélék családjába tartozó állatot. ­Balczó Bertalan, a természetvédelemért felelős helyettes államtitkár köszöntötte a jelenlévőket, felhívta a figyelmet a Vadonleső programra is, melynek segítségével jobban fel tudják térképezni az országban élő vadállományt és megalapozni a természetvédelmi munkát.

Biológiai ismereteiket is bővítették a gyerekek Fotó: Márkus Attila/Heves Megyei Hírlap

Ennek keretében indult útjára az Év emlőse rendezvénysorozat is. ­Kiemelte, figyelmet­ fordítanak arra, hogy Budapesten kívül is szervezzenek programokat, így lett az egyik állomás Felsőtárkány, hiszen a magyarországi hiúzállomány legjelentősebb része a Bükki Nemzeti Park területén él.

A teljes cikket a Heves Megyei Hírlap szombati számában olvashatják!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában