Egri Csillagok Sétánya

2019.09.25. 14:26

Szombaton felavatják a negyedik csillagot Egerben az Érsek utcában

A negyedik csillagot dr. Ringelhann György, Eger első szabadon választott polgármestere kapja.

G. Zs.

– Újabb díszkővel gazdagodik az Egri Csillagok Sétánya – jelentette be Habis László polgármester.

A negyedik csillagot dr. Ringelhann György, Eger első szabadon választott polgármestere kapja. Kovács Kati, Törőcsik Mari és az egri vízilabdázók mellé szombaton 11 órakor helyezik el a legújabb díszkövet.

– Az ünnepélyes eseménnyel kiegészül a volt városvezető iránt érzett tisztelet – mondta el Habis László a szerda reggeli sajtótájékoztatón. Dr. Ringelhann György kiemelkedő szereplője volt az egri közéletnek, nem csak mint polgármester, hanem mint gyermekorvos és sportoló.

Honfi Gábor, az Eger Sikeréért Egyesület elnöke kiemelte, az önkormányzattal összhangban döntöttek dr. Ringelhann György mellett, aki rengeteget tett a városért és azért, hogy Eger ismert települése legyen hazánknak. Magda Róbert, kőfaragó munkája csúszásgátló lesz és színében is eltér majd az eddigiektől. Kitért arra is, az autóforgalom miatt megrepedt csillagot két héten belül kicserélik egy erősebb anyagból készült díszkőre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában