eger

2019.10.15. 16:52

A kihívásokról és a megoldásokról is szó esett a Közlekedési Konferencián

Nem csak építeni, felújítani kell, de környezetvédelemben, biztonságban is sokat kell fejlődni.

T. B.

Három napos rendezvény kezdődött a Hotel Egerben Fotó: Nemes Róbert/Heves Megyei Hírlap

Fotó: Nemes Robert

Harmadik alkalommal rendezik meg a kedden kezdődött Magyar Közlekedési Konferenciát. A Közlekedéstudományi Egyesület (KTE), a Magyar Közút Nonprofit Zrt. és a MÁV Zrt. ismét a Hotel Egert választotta a három napos rendezvény helyszínéül, amelynek mottója ezúttal: kihívások és megoldások. Megemlékeztek arról is, hogy idén hetven éves a KTE.

Három napos rendezvény kezdődött a Hotel Egerben Fotó: Nemes Róbert/Heves Megyei Hírlap

A nyitó nap délelőttjén kormányzati szereplők beszéltek az országos közlekedési tervekről. Dr. Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára előbb az Európai Uniós 2050-ig szóló ambiciózus terveiről beszélt, amely a közlekedés károsanyag-kibocsátását a jelenlegi 25 százalékról nullára csökkentené, s az energia-termelést, valamint az akkumulátorokat is környezetbarátabbá tenni. Szintén törekvés a dokumentumok digitalizációja, a járművek összekapcsolása, önvezetése, a halálos közlekedési balesetben nullára csökkentése.

Az egyik célkitűzés, hogy 2030-ra a 300 kilométernél nagyobb távolságra szállított áruk felét vasúton vigyék. Mosóczi szerint minden tagállamnak hozzá kell ehhez járulnia, de nem ugyanazokról az alapokról indulnak neki, a szegényebbeket ezért támogatni kell.

A teljes cikket elolvashatja a Heves Megyei Hírlap szerdai lapszámában!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában