felzárkóztatás

2019.10.02. 19:48

Az országban az első szociális bérlakást avatták Kömlőn

A település önkormányzata és a Társadalomklinika Egyesület szerdai rendezvényén átadták az első magyarországi szociális bérlakást, ami a romák felzárkóztatását célzó EFOP-os program keretében épült föl.

S. S.

Az EFOP-os program első magyarországi bérlakását tekintik meg Fotó: Márkus Attila/Heves Megyei Hírlap

Fotó: Márkus Attila M-A

Az avatóünnepség résztvevőit köszöntő Turó Tamás polgármester emlékeztetett arra, hogy amikor az uniós projekt nyújtotta lehetőség felvetődött, elsőként mondtak igent a megvalósításra. Az ok igen kézenfekvő: a falujukban nagy szükség van szociális bérlakásokra, amelyekből most hat épül meg.

Az EFOP-os program első magyarországi bérlakását tekintik meg Fotó: Márkus Attila/Heves Megyei Hírlap

Pájer László, a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság főigazgató-helyettese arról beszélt, hogy a polgári kormány tevékenységének kezdetén az önálló Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság létrehozásával a kormányzati hierarchiában magas szintre helyezte, s politikája egyik prioritásává tette a tartósan rászorulók és a romák felzárkóztatását.

Vidák Gábor, a Kömlőn megvalósuló Komplex program szakmai vezetője, a Társadalomklinika Egyesület alapító tagja és szociális szakembere arról beszélt, hogy noha az avatás a projekt keretében épülő-szépülő bérlakásokról szól, érdemes figyelni arra, hogyan illeszkedik ez az egész az összetett, több szakterületet is érintő felzárkózási programba, amibe Turó Tamás polgármester irányítása mellett belevágtak.

A teljes cikket elolvashatja a Heves Megyei Hírlap csütörtöki lapszámában!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában