fejlesztés

2019.10.11. 15:08

Jövő nyáron visszaköltözhet az egri könyvtár

A Nagypréposti palota teljes felújítása 25 százalékos készültségnél tart, az építőipari munkát kő-, fa-, s fémrestaurátori feladatok is kiegészítik. Erről is beszélt Habis László polgármester a pénteki bejáráson.

M. H.

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Berán Dániel

– A fejlesztés a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében, a Belvárosi terek komplex megújítása című projekt része, melyhez 1,82 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyertünk el. A belvárosi programban fontos szerepet játszanak a közterületi fejlesztések a zöldfelületek, burkolatok, közművek megújításával, de a projekt igen fontos részét képezi a két újjászülető műemléki épület, a HEMO valamint a Nagypréposti palota – emelte ki Habis László.

Már a munkák negyedével végeztek a könyvtárban Fotó: Berán Dániel / Heves Megyei Hírlap

A munkálatok augusztusban indultak, jelenleg folyamatban van egyebek mellett a tető- és homlokzatfelújítás. Érdekesség, hogy az emeletre vezető főlépcsőt korábban szőnyeg fedte, amikor ezt felszedték, kiderült, hogy nem műkő, hanem eredeti, természetes kő lépcső van alatta. A könyvtár felújítása várhatóan jövő nyárig tart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában