megbízólevelek

2019.10.24. 13:16

Megalakultak a nemzetiségi önkormányzatok Egerben

Átvették megbízóleveleiket a Helyi Választási Bizottság elnökétől, dr. Holtzer Olivértől az október 13-án megválasztott települési nemzetiségi önkormányzati képviselők csütörtökön a városháza dísztermében.

M. H.

Esküt tettek a megválasztott képviselők a városházán

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszár Márk

Görög nemzetiségi képviselő lett dr. Miliosz Kozmasz, Orbán Lászlóné illetve dr. Miliosz Nikolett. A lengyelek közül Rittenbacher Ödön, Havasi Norbert és Florianska Jadwiga, a németeknél pedig Deutsch Attila József, Jászberényi Istvánné valamint Deutsch Richárd nyertek. Roma nemzetiségi képviselő lett Lakatos Oszkár, Gáspár Istvánné, Farkasné Nagy Nóra, Bari József és Bari Lajos.

Esküt tettek a megválasztott képviselők a városházán Fotó: Huszár Márk / Heves Megyei Hírlap

A települési ruszin nemzetiségi önkormányzati választás eredményeképp Trombitás Béla, Medve János illetve Polacsek Anikó kapta meg megbízatását. Érdekesség, hogy 2014-hez képest a görögöknél nem történt változás, illetve akkor a ruszin választás eredménytelen volt. A megválasztott nemzetiségi önkormányzati képviselők dr. Holtzer Olivér segítségével letették az esküt, majd meg is alakultak az önkormányzatok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában