választás után

2019.10.21. 18:02

Megkapták a megbízóleveleket Gyöngyösön is

Pezsgővel gratuláltak egymásnak az új testület tagjai,

H. É.

Az új gyöngyösi testület Fotó: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Fotó: Czimer Tamas

A polgármester és a képviselők mandátumaira vonatkozó megbízóleveleket dr. Vinczúr Zsolt adta át hétfőn a városháza dísztermében. A Helyi Választási Bizottság helyettes vezetője elmondta, a megválasztott tagok kellő felhatalmazást kaptak a polgároktól, hogy az elkövetkező ötéves ciklusban képviseljék őket.

Az új gyöngyösi testület Fotó: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

A szavaztok csaknem 47 százalékával a várost eddig is vezető Hiesz György nyerte a polgármester-választást. A képviselő-testületben az ellenzéki összefogás jelöltjei kerültek többségbe. A Jobbik-DK-Momentum-MSZP összefogásában Faragó Tamás, Kévés Tamás, Tóth Szabolcs, Percze László, Ferenczy Tamás, Besze Andrea, dr. Szén Gabriella, dr. Végh Attila. A Városom, Szeretlek Egyesület-Fidesz-KDNP színeiben pedig, dr. Ördög István és Bárdosné Kocsis Éva. A kompenzációs listáról mandátumot nyert képviselők: Boári István (Jobbik-DK-Momentum-MSZP), a Városom, Szeretlek Egyesület-Fidesz-KDNP összefogásból pedig Kepler Gyula, Kiss Tivadar, Tuza György.

A képviselő-testület alakuló ülését október 30-án, szerdán tartják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában