segítség és biztonság

2019.10.10. 15:44

Új bölcsődét avattak Pétervásárán

Új intézménnyel bővült Pétervásárán a szolgáltatási paletta. A 167 millió forintból megépült bölcsőde és a részben megújult óvoda a dolgozó szülőknek jelent nagy segítséget.

B. K.

Fotó: Márkus Attila M-A

Új bölcsődét és tornaszobát avattak csütörtökön a városban, erre régóta vártak a helybeliek és a környéken élők. Az avatón részt vett Kovácsné Bárány Ildikó, a bölcsődei ügyek koordinációjáért felelős kormánybiztos is, aki arról szólt, hogy újabb pályázati alapot nyitott a kormány bölcsődék létesítésére. A 167 millió forintos pétervásárai beruházás eredményeként komfortos, jól felszerelt intézmény várja a kicsiket. Már az induláskor betelt a maximális létszám, tizennégy három éves kor alatti kicsiről gondoskodnak a jól képzett szakemberek. Különösen a munkába álló édesanyáknak nagy segítség a létesítmény, amely közvetlenül az óvoda mellett épült fel.

 

Eged István, a város polgármestere köszöntő beszédében kiemelte, a jelenlegi kormány különös hangsúlyt fektet a családokra. Minden lehetséges módon támogatják a fiatal házasokat abban, hogy merjenek gyermeket vállalni. Az új bölcsődék építése is azt a célt szolgálja, hogy a szülők biztonságban tudhassák kisgyermeküket, és ha úgy döntenek, bármikor visszatérhessenek munkahelyükre.

A teljes cikket elolvashatja a Heves Megyei Hírlap pénteki lapszámában!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában