Recsk–Köln

2019.12.27. 07:00

Folytatódik a recski Marcika terápiája, a szülők bizakodnak

Biztató hírekkel ért haza a család Kölnből.

B. K.

Túl a kölni konzultáción, bizakodnak a gyógyulásban Fotó: beküldött

Jó hírekkel érkezett haza a Recsken élő Bárdos család Kölnből, ahol kétéves kisfiukat, Marcikát fogadták az Immun-Onkológia Klinikán. A konzultáción alaposan megvizsgálták a gyermeket, sok vért vettek tőle, s ez a kicsi szervezetét némiképp megviselte. A levett vér több laboratóriumi vizsgálaton esik át, majd az anyuka elmondása szerint „felokosítják” és így válik majd a további kezelések részévé, vénásan juttatják vissza a szervezetbe.

Túl a kölni konzultáción, bizakodnak a gyógyulásban Fotó: beküldött

Ugyancsak vénásan kap további vírust, ami kifejezetten a daganatos sejteket ­roncsolja. Ehhez társul a hőterápia, ami fokozza a kis beteg immunrendszerének működését. A személyre szabott kezelések ideje és hatékonysága a laboratóriumi vizsgálatok eredményétől is függ, de jók a kilátások a gyógyulásra.

Adrienn hozzátette, hogy Marci itthon is kap kemo gyógyszert, szirup formájában, ami az áttétek kialakulását gátolja majd. Az itthoni gyógyszeres kezelés január első hetében, a kölni terápia pedig az azt követő héten, január közepe táján kezdődik. Néhány hete számoltunk be portálunkon a Bárdos család egy éve tartó küzdelméről, amit kisfiuk gyógyulásáért folytatnak. A kétéves Marcikánál év elején diagnosztizáltak 3-as stádiumú, rosszindulatú agydaganatot. Sajnos, sem a sugárkezelés, sem a kemoterápia nem hozott javulást.

Az elmúlt hetekben nemcsak helyben, hanem a környékbeli településeken is gyűjtöttek a családnak, amiért rendkívül hálásak. A kölni, költséges beavatkozás közel negyvenmillió forintba kerül, így nagy szükség lesz további adományokra, hogy előteremtsék az összeget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában