látogatás

2019.12.17. 16:53

Kárpátaljai vendégek érkeztek az egri adventre

Kárpátaljáról érkeztek vendégek az egri önkormányzat meghívására a Dobó-téri Adventre. A beregdédai Falusi Turizmus Egyesület helyben termelt termékekből mutatott be számos különlegességet.

B. K.

Szeretetcsomaggal köszöntek el a vendéglátók

Forrás: beküldött

A szorgalmas gazdák a háztáji portákról saját maguk által készített gyümölcsaszalékot, különböző lekvárokat, szőtteseket, fonott vessző-és gyékénykosarakat, dióbelet, melegen sajtolt napraforgóolajat kínáltak az érdeklődőknek. A nézelődők,vásárlók beszélgetésbe elegyedtek a határon túliakkal, s megtudták, hogy a kétezres lélekszámú falut többségében magyarok lakják, kilencvenen járnak óvodába, s a kilenc osztályos iskolában magyar nyelven tanulnak. A lakosság nagy része földműveléssel, állattartással foglalkozik, többen átjárnak dolgozni a beregsurányi határon, míg mások Csehországban keresik a kenyerüket. Jelenleg tíz család foglalkozik falusi turizmussal az egyesület szervezésében.

Szeretetcsomaggal köszöntek el a vendéglátók Fotó: beküldött

Az Ezüstidő Szabadidős Egyesület és a Falusi Vendéglátók Megyei Egyesülete karácsonyi szeretetcsomagot küldött velük a nehéz sorban élőknek Beregdédára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában