fórum

2020.01.28. 15:15

A duális képzést népszerűsítették Egerben

Tanulj tovább felsőoktatási duális képzésben! – felsőoktatási, vállalati és hallgatói tapasztalatok, lehetőségek a felsőoktatás gyakorlatiasabbá tételére címmel szervezett interaktív fórumot a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (HKIK) az Agria TISZK-ben kedden.

M. H.

Az országban felismerve a gyakorlatorientált képzésben rejlő lehetőségeket, több felsőoktatási intézményben indítottak vállalati együttműködéssel duális képzést.

– Ennek megfelelően a rendezvény célja a gyakorlatorientált képzéshez kapcsolódó vállalati partnerek, s a felsőoktatási intézmények duális szakjainak bemutatkozása, a továbbtanuló diákok számára a duális képzés bemutatása, valamint a tapasztalatok megosztása a még a duális képzésbe be nem kapcsolódott cégekkel – mondta File Sándor, a HKIK gazdaságfejlesztési igazgatója a rendezvény megnyitóján.

A meghívottak között szerepeltek a város középfokú tanintézményeiből azok a végzős diákok, akik a duális képzés irányában gondolkodnak továbbtanulásuk kapcsán, valamint azon felsőfokú oktatási intézmények, akik érintettek a duális szakok indításában, illetve azok a cégek, vállalatok, akik már bekapcsolódtak a duális felsőoktatásba, vagy érdeklődnek iránta. A kiállítók hét perces bemutatkozási lehetőséget kaptak, majd az érdeklődők a standoknál beszélgethettek tovább. Hasonló fórum lesz január 31-én Gyöngyösön, a kulturális és közgyűjteményi központban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában