ünnep

2020.01.23. 09:43

Századik születésnapját ünnepelte Mária néni Nagyúton

A százéves Guti Imrénét köszöntötte hétfőn a település polgármestere Tóth Géza.

S. S.

A 100 éves nénit a polgármester köszöntötte

Forrás: beküldött

Mária néni 1920. január 18-án született és 1940 óta él a községben. A faluvezető a mindenki által csak Guti mamaként ismert asszonynak átadta a miniszterelnök aláírásával ellátott oklevelet, az önkormányzat ajándékait, az óvodások és iskolások pedig műsorral kedveskedtek a falu legidősebb emberének születésnapja alkalmából.

A 100 éves nénit a polgármester köszöntötte Fotó: beküldött

Guti Imréné Tóth Mária Budapestről költözött Nagyútra nyolcvan esztendeje. Első férje, Deme János a II. világháborúban hadifogságban hunyt el a Don-kanyarban. Egy fiúgyermek maradt utána. Mária néni második férje Guti Imre volt, aki már szintén eltávozott. Vele egy fiú- és egy lánygyermeket neveltek fel.

Mária néni örömmel, szeretettel fogadta az önkormányzati köszöntést. Arra a kérdésünkre pedig, hogy miben látja a hosszú élet titkát, a ma is tevékeny asszony azt válaszolta, hogy a káros szenvedélytől mentes élet, a sok munka, az aktív nyugdíjas évek és a pozitív életszem­lélet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában