probléma

2020.02.07. 16:03

Felszámolnák az illegális lerakatokat Egerben

A megyeszékhelyen és az országban is nagy problémát okoz az illegális hulladéklerakás, amire az egri önkormányzat megoldást szeretne találni.

G. Zs.

– Évek óta szembesülünk ezzel a problémával, küzd a mindenkori városvezetés és az egriek is, jó lenne határozott előrelépést tenni – mondta pénteki sajtótájékoztatóján a városházán Komlósi Csaba önkormányzati biztos.

A helyhatóság kampányt indít az illegális hulladéklerakás ellen. Ennek első pontja a megfelelő tájékoztatás. Komlósi Csaba megemlítette a Homok utcai hulladékgyűjtő udvart, ahova ingyen lehet leadni a felhalmozódott szemetet a közszolgálati díjat megfizetőknek.

– Tudatosítani szeretnénk a lakosságban, hogy térítésmentesen leadhatók a feleslegessé vált dolgok – hangsúlyozta a képviselő. Hozzátette, várható az is, hogy az udvar újabb hulladéktípusok befogadására kap engedélyt.

Az önkormányzat tavasszal akciókat indít, melyeken felszámolják a lerakókat. Várják majd baráti társaságok, civil szervezetek, vagy intézmények jelentkezését is, hogy együtt tegyenek a szeméthalmok ellen. Komlósi Csaba hozzátette, ha szerveződik öntevékeny csoport, akkor a városháza támogatja ezeket a gyűjtésben.

A kampány harmadik pontja a szigorú felelősségre vonás, a büntetések kiszabása. Hiába a mezőőri szolgálat, hiába a közterület-felügyelet fokozottabb jelenléte, ekkora területet nem lehet ellenőrizni. Ezért a városatya arra kéri a lakosságot, hogy minden esetben jelezzék, ha illegális lerakatokat látnak. A jegyzői irodát meg lehet keresni, fontos a dokumentáció, érdemes fotót készíteni. – Remélem, most jött el az ideje annak, hogy lehet fordulatot elérni ebben az ügyben – fejezte ki reményét az egri képviselő.

Kezdőképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában