Koronavírus: egy fiatalt és egy házaspárt figyelnek meg Egerben – friss infók

Március 15-e ezúttal nem a közös megemlékezésekről, hanem a csendes főhajtásokról és az önkormányzati bejelentésekről szól. Az Eszterházy Károly Egyetem arról számolt be, hogy a hallgatók kedd délig költözhetnek ki a kollégiumokból. A bíróságokon rendkívüli ítélkezési szünetet rendeltek el. Cikkünk folyamatosan frissül.

HEOL

Fotós: Daniel Beran

Frissülő cikkünkben beszámolunk be arról, hogy az új koronavírus elleni védekezés kapcsán a magyar kormány által elrendelt veszélyhelyzet milyen hatással van Heves megyére.

19.04

A kialakult helyzetre való tekintettel az SBS-Eger kézilabdacsapatának klubvezetése úgy döntött, hogy határozatlan időre az összes utánpótlás korosztály edzését azonnali hatállyal felfüggeszti. A döntés visszavonásig érvényes.

18.25

Úgy értesültünk, hogy egy fiatalembert és egy házaspárt tartanak megfigyelés alatt az egri Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézetben. Szegedi Erzsébet, az intézmény sajtóreferense megerősítette a hírt. Elmondta, a fiatal Olaszországból érkezett haza, a házasok pedig Törökországból. Megtudtuk, önként jelentkeztek a kórháznál, és óvatosságból karanténban tartják őket. A koronavírus-tesztet elvégezték mind a három esetben, amiknek az eredményére várnak.

15.52

A Kormány az ország valamennyi bíróságán, így az Egri Törvényszéken és az illetékességi területén működő járásbíróságokon is rendkívüli ítélkezési szünetet rendelt el 2020. március 15. napjától, határozatlan időre – tájékoztatta portálunkat az Egri Törvényszék Sajtóosztálya. A bíróságok a feladataikat kizárólag az elrendelt járványügyi elkülönítési, megfigyelési zárlati és ellenőrzési szabályok betartásával láthatják el.

Mint a közleményben írják, a törvénykezési szünet alatt a bíróságok nem tartanak előkészítő ülést, tárgyalást, nyilvános ülést. A személyes ügyfélfogadás szünetel mind a járásbíróságokon, mind az Egri Törvényszék ügyfélközpontjában. Ezen időszak alatt az ügyfélsegítő napon a járásbíróságok (Egri, Füzesabonyi, Hevesi, Gyöngyösi és Hatvani Járásbíróságon) nem fogadnak ügyfeleket. A bíróság épületeibe kizárólag a hivatali köztelezettségét ellátó bíró, igazságügyi alkalmazott, meghatározott feladatot ellátó személy, illetve a halaszthatatlan eljárási cselekményre idézett személy léphet be.

A bíróságok a munkát ügyeleti rendben látják el. Az érintettek ügyeiket elsődlegesen elektronikus, ezen kívül postai és telefonos úton intézhetik. A bíróság a tájékoztatási feladatait is kizárólag a fenti módokon végzi.

15.11

Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói önkormányzata a Facebookon tájékoztatta a hallgatókat a kollégiumokból történő kiköltözés menetéről.

13.00

Ostoroson az önkormányzat arról értesítette a helyieket, hogy a polgármesteri hivatal ügyfélfogadása határozatlan ideig szünetel. Halaszthatatlan ügyek esetén telefonon és e-mailben állnak a lakosok rendelkezésére.

10.51

Gyöngyösön és Hatvanban is ünnepi megemlékezéseket tartottak március 15-e alkalmából. Képgalériák!

10.20

Hatvanban hétfőtől mérik föl, hogy milyen lehetőségeink vannak az otthoni munkavégzésre, tudtuk meg Jagodics Milán kabinetfőnöktől. Az önkormányzat eddig is kiemelten kezelte a járványügyi helyzetet, több olyan döntést is hoztak, amelyek a védekezést szolgálták, például kézfertőtlenítőket és felületi fertőtlenítőszereket adtak az oktatási intézményeknek. A városi rendezvények közül csak a Munkácsy-kiállítást tartják meg. További részletek itt.

10.05

A füzesabonyi önkormányzat képviselő-testülete pénteki rendkívüli ülésén az alábbi határozatokat hozta:

- a füzesabonyi Hétszínvirág Óvoda- és Bölcsődét március 17-től visszavonásig bezárja.

- a füzesabonyi Pöttömke Óvoda- és Bölcsődét március 17-től visszavonásig bezárja.

- mint gesztor fenntartó a Füzesabony-Szihalom Szociális, Család- és Gyermekjóléti Központ idősek nappali ellátását biztosító egységében március 17-től elrendeli az idős korú nappali ellátottak házi segítségnyújtás keretében történő ellátását.

10.01

Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói önkormányzata a kollégiumok teljes kiürítéséről számolt be. A tájékoztatás szerint a kollégisták teljes kiköltözésre kedd délig van lehetőség.

9.50

Az Eszterházy Károly Gyakorlóiskola március 15-i ünnepi műsora videón:

További főbb híreink a koronavírussal kapcsolatban:

Március 14.

Március 13.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában