bikavér párbaj

2020.03.04. 10:16

Párbajon mutatják be az egri borvidék nedűit

Eger és Szekszárd idén is megrendezi a Bikavér Párbajt. Március 6-án, a budapesti Stefánia Palotában közösen mutatják be a két borvidék egyedi stílusú nedűit.

M. H.

Az egri és a szekszárdi bikavér különbözik egymástól a termőtájak eltérő adottságai miatt, de osztozik a házasítási szabályok nagy részében, a minőségi kategorizálásban.

A párbaj szó ellenére ez a hetedik alkalommal megrendezendő esemény a közös gondolkodáson alapul a szervezők szerint. A bortípus presztízsének emeléséért sokat tettek mindkét vidék termelői, akik hisznek ebben a történelmibor-kategóriában, s úgy vélik: a kékfrankosra épülő, komoly, de mégsem túl nehéz vörösbor megfelel a fogyasztói igényeknek. Kiemelik, hogy ez a házasítás általában jól párosítható az ételekkel. Az Egri borvidéket tizenhárom pincészet képviseli. A fővárosban mindkét régió igyekszik a legjobb, legjellegzetesebb nedűit bemutatni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában