nagy fogás

2020.04.14. 18:59

Gigantikus halszörnyet fogtak a Tisza-tónál (fotók)

A két méternél is hosszabb harcsa 60 kilogrammnál is többet nyomott.

HEOL

A 2020-ra átdolgozott horgászrend az idén először tette lehetővé a horgászoknak, hogy már márciusban a Tisza-tavi harcsák nyomába eredjenek – számolt be róla a sporthorgasz.eu. Az eddigi tapasztalatok kedvezőek voltak, szép fogásokról szóltak a hírek, egy azonban közülük is kiemelkedett.

Mint írják, március 29-én éjszaka, Lovas Kornél szolnoki horgász egy háromnapos horgásztúrán több kisebb, öt és tizenöt kiló közötti harcsát zsákmányolt. A túra utolsó halaként pedig igen komoly ellenfélre akadt. Az akasztást követő percekben még nem is sejtette, micsoda küzdelem vár rá, ugyanis a hal könnyedén úszott a csónakig. Ott viszont ahelyett, hogy engedett volna a húzásának, célba vette a Tisza túlsó partját, és egy nyugodt, ám ellenállhatatlan húzással, körülbelül 100 méterre távolodott. Ekkorra a horgász segítőjének már sikerült a többi készséget kivenni és a horgonysúlyokat fölhúzva a csónakkal a hal nyomába eredtek.

Lovas Kornél és a hatalmas harcsa Fotó: sporthorgasz.eu

Amikor utolérték és fölé álltak, kitartó küzdelem kezdődött. A rafinált harcos bő 40 percen át mindent megtett, hogy megszabaduljon a horogtól, próbálkozásait azonban a horgász rutinosan kivédte, és türelmesen várta, hogy ellenfele elfáradjon.

Fotó: sporthorgasz.eu

Felejthetetlen pillanat volt, mikor végül felszínre emelkedett az óriási harcsa. A két embernek nagyméretű merítőszákkal sikerült a halat rövid időre a csónakba emelnie, hogy a hosszát lemérjék, és néhány fotón megörökítsék a nem mindennapi fogást. A hal teljes hossza 215 centinek bizonyult, a súlyát csak saccolni tudták, valahol a 60 kilogrammon túl. A gyönyörű, egészséges Tisza-tavi ragadozó néhány fénykép elkészítése után visszanyerte a szabadságát.

Fotó: sporthorgasz.eu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában