észlelés

2020.04.18. 07:30

Medvecsaládot kaptak lencsevégre a Mátrában

Medve család él a Mátrában, egészen pontosan pásztói berekben – derült ki a nyikom-bérci Gortva birtok tulajdonosától. Az elmúlt napokban találtak egy szarvas tetemet a környéken, amelynek gerincéből a medve kiharapott két csigolyát. Gyűjti a táplálékot magának.

HEOL

– A medve anya a közelmúltban lefialt, így van két bocsa is, akiket sikerült lencsevégre kapni az egyik vadkamerának a hajnali órákban a szarvastól mintegy 600 méterre. Tudomásom szerint eddig még senki találkozott az állatokkal ezen a területen – mondta el a Gortva birtok tulajdonosa a nool.hu-nak, aki azt tanácsolja a kirándulni vágyóknak, hogy mindenképpen a turista útvonalakon haladjanak és beszélgessenek, ugyanis akkor a medve vagy bármilyen más vadállat elkerüli őket. Ezen túlmenően arra hívja fel a figyelmet, hogy hamarosan kezdődik a gombázási szezon így, ha lehet, most kerüljék el ezt a részt.

Ide kattintva nézheted meg a fotót a medvebocsokról!

Nem ez az első eset egyébként, hogy medvét látnak szűkebb hazánkban vagy annak környékén. Mint arról tavaly beszámoltunk, március 30-án Balaton határában, a falu, Bekölce és Borsodnádasd között látott egy kis termetű medvét a nádasdi, de Budapesten élő fotós, Petrók György. Májusban pedig megírtuk, hogy Szilvásvárad határában és Nagyvisnyó környéken is láttak egy barnamedvét.

A Bükki Nemzeti Park szakemberei szerint Magyarország északi részén nem okoz már különösebb meglepetést az állat előfordulása.

Kezdőképünk illusztráció Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában