Cégek

2020.05.15. 10:03

A strand élére is új vezetőt ajánl Eger polgármestere

Továbbra sem tudni, kik vezetik az EVAT Zrt.-hez tartozó cégeket az elkövetkező években, az azonban kiderült, hogy Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere kiket javasol az EVAT Zrt. igazgatótanácsának, az ügyvezetői pozíciónak a betöltésére.

Heol

20190621 - Egri strandfürdő (Eger Termál Kft.), kánikula illusztráció - Berán Dániel, BD - Heves Megyei Hírlap

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Berán Dániel

Az EVAT Zrt.-hez tartozó cégek ügyvezető pozíciójának betöltésére tett javaslatot Mirkóczki Ádám, a megyeszékhely vezetője egy polgármesteri határozatban május 5-én. Ebben nevezte meg azokat a személyeket, akiket a legalkalmasabbnak talál a vezetői székekbe.

Az EVAT Zrt. vezérigazgatói helyére Kis-Tóth Roland helyett dr. Fodor Andrást javasolja. Az Agria-Humán Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetőjének Semegi Attila Gyula helyett Bacsa Jánosnét ajánlotta, a Városgondozás Eger Kft.-nél Juhász Gézát Forgó János helyett.

Az Eger Termál Kft. és Arnaut pasa fürdője Kft.-nél Lugosi Dénest leváltva Beresnyák Gyulát javasolja. A Média Eger Nonprofit Közhasznú Kft. vezetőpozíciójára Turay Zoltán helyett Scrob Andreát tanácsolja. Az Egri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.-nél Sebestyén Péter ügyvezetői megbízási szerződésének felbontását kéri, az új vezető kinevezésével ennél a cégnél Nagy Mihályt javasolja a polgármester.

Az Agria Film Kft. és az Egri TISZK Nonprofit Kft. esetében meghagyná a régi vezetőket, előbbinél Berényi Tamást, az utóbbinál pedig Takács Zoltánt.

Az EVAT Zrt. cégcsoportjába tartozó gazdasági társaságok ügyvezetői feladatainak ellátására irányuló pályázatok kiírása és a pályázati eljárások lefolytatása az igazgatóság feladata.

Információnk szerint csütörtökön az EVAT Zrt. tavaly megválasztott igazgatótanácsa, élén Koltai Zsolt Gyula a benyújtott pályázatok alapján döntött az ügyvezetők személyéről, a társaság azonban ezidáig nem reagált az ezzel kapcsolatos megkeresésünkre.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, január 30-án az egri közgyűlés megszavazta, hogy a jövőben az EVAT Zrt. igazgatótanácsa dönt majd az ügyvezetők személyéről. Március elején ennek megfelelően három ügyvezetői pozíció betöltésére írt ki pályázatot a társaság, az Agria-Humán Közhasznú Nonprofit Kft., az Egri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. és az Egri TISZK Térségi Integrált Szakképző Központ Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetői feladatainak ellátására vonatkozó pályázati felhívásokat érvénytelenítették.

Az érvénytelenítéssel párhuzamosan április 21-én megjelentek az új pályázatok. Az Agria-Humán Közhasznú Nonprofit Kft., az Agria Film Kft., Városgondozás Eger Kft., az Egri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft., az Eger Termál Kft., az Arnaut pasa fürdője Kft., a Média Eger Nonprofit Közhasznú Kft. és az Egri TISZK Nonprofit Kft. és az EVAT Zrt. élére egységesen május 4-ig várták az önéletrajzokat, a kiírás alapján pedig május 8-án döntöttek volna vezetők személyéről, azonban adott napon döntés nem született.

Ajánlókép: illusztráció / Fotó: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában