programkavalkád

2020.05.29. 14:18

Eger és környéke a hosszú hétvégén is várja vendégeit

A pünkösdi hosszú hétvégén Eger és térség számos programmal várja az ide látogatókat.

Heol

EGER is várja vendégeit a pünkösdi hosszú hétvégén. Jelenleg a múzeumok, kiállítóhelyek közül látogatható az Egri vár csak szabadtéri területei sétajeggyel. A Vár kapui 8.00 – 18.00 óráig, a pénztárak 9.00 – 17.00 óráig tartanak nyitva. A sétajegy megvásárlásával egy, az Egri Vár Vitéze által tartott szabadtéri tárlatvezetésen vehetnek részt, melyek az Információs ponttól indulnak az alábbi időpontokban: hétfő-péntek: 10.30, 12.00, 13.30 és 15.00, szombat-vasárnap: minden egész órakor 10 és 17 óra között.

Bemerészkedhetnek az Időalagútba, ami egy földalatti kalandpark: péntek-hétfő: 10.00-17.00; kedd-csütörtök: 13.00-17.00 között. Vidám zenés, interaktív kirándulást tehetnek a Beatles színpompás világába. A Beatles Múzeum: kedd-szombat: 10.00-18.00, vasárnap 10.00-14.00 óra között.

Nosztalgiázhatnak vagy tanakodhatnak, hogy mit mire használtak nagy-vagy dédszüleink. Az Egri Látványtár – Különleges Régiségek Múzeuma: hétfő-vasárnap: 9.00- 18.00 óra között.

A legtöbb belvárosi étterem, kávézó, fagylaltozó és cukrászda bel és kültéri asztalokkal várják vendégeiket. A gyermekekkel érkező családokat nyitott kapukkal várja a Három Kívánság Kalandpark A gyermekek újra birtokba vehetik a játszótereket – ezeket is fertőtlenítették. Természetesen az Egri bornegyed borozói, teraszai a Szépasszony-völgyben várják az egri borok szerelmeseit.

A kerékpárral érkezők már átszelhetik a várost, akár Felsőtárkányba vagy Demjén, Egerszalók felé is próbára tehetik állóképességüket. Aki a fürdőzés mellett dönt, megteheti, hiszen az Egri Egri Termál- és Strandfürdő május 29., péntektől újra fogad vendégeket. Felhívják a figyelmet, hogy csak a

szabadtéri medencék üzemelnek élményelemek nélkül. A hárompályás csúszdarendszer az időjárás függvényében vehető igénybe.

Felsőtárkányban a tó környéke mellett a Dinó Parkot is felkereshetik a – 65 éves kor alatti – látogatók. Aki hosszabb túrára vágyik és a mai erdei állatvilág képviselői is érdeklik, a Vadas park lakóit is meglesheti az EGERERDŐ Zrt. erdei kisvasútjával. A hétvégén 9.35-15.45 közötti

időszakban számolhat a járatokkal a Fűtőház és a Stimecz-ház között. Utazáskor a maszk használata kötelező. Aki megéhezne, a felsőtárkányi tóparton szombat és vasárnap, no és hétfőn is frissen sütött Pöttyös tócsnit és gofrit fogyaszthat.

Demjénben újra várja a fürdővendégeket Kelet-Magyarország egyetlen Tófürdője, a demjéni termáltó, (péntek, szombat reggel 9 órától éjfélig, a többi napokon 9-től 20 óráig). Kinyitott már a demjéni Termálfürdő is, és a pünkösdi hétvégére már teljes körűen üzemel a fürdő összes medencéje.

Szilvásváradon is újra indult az élet. Az EGERERDŐ Zrt. által üzemeltetett erdei vasút szerelvényeivel kirándulhatnak a Szalajka- völgybe. A Szabadtéri Erdészeti és Erdei Múzeum nyitva áll a kirándulók számára, de itt is és a vasúti kocsikon kérik a másfél méteres védőtávolság betartását a nem együtt érkező turisták esetében. A vasúti kocsikban a maszk használata kötelező.

A Bükki Nemzeti Park Szalajka-völgyi információs háza péntektől – vasárnapig 9:00 – 16:00, valamint a Millenniumi Kilátó is látogatható minden nap 10:00 – 17:00 óra között. Pünkösdi hétvégén hosszított nyitva tartással május 30. – június 1. 10.00-19.00 óra között. Itt is kérik a védőtávolságok betartását.

Aki bobozásra vágyik az X-TRÉM BOB várja vendégeit szombat – vasárnap- ünnepnapokon 11:00 – 17:00 óráig. A Kalandpark is nyitva szombat – vasárnap és ünnepnapokon 10:00 – 18:00 között.

Az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad– Múzeumai május 29-től újra látogathatók. Lovas sétakocsikázásra, tereplovaglásra is van lehetőség a +36 36 564 400, +36 30 627 8303 telefonszámokon igényelhető. Lipicai Lótörténeti Kiállítás és Ménistálló – Hétfőtől-keddig és csütörtöktől – vasárnapig

9.00-12.00 és 13.00-17.00 óra között várja az érdeklődőket. Hajtókocsi Kiállítás és Ménesudvar minden nap 9.00-12.00 és 13.00-17.00 óra között nyitva tart. Zilahy Aladár Erdészeti Múzeum nyitva tartása: május 31. (vasárnap) 10:00 – 17:00 Június 1. (hétfő) 10:00 – 17:00

Bélapátfalván az aktív turisták számára a Bélkő tanösvény szabadon látogatható, a horgásztó melletti rétek szintén használhatók – a tűzrakó helyek is.

Az apátság egyelőre nem fogadhat turistákat, de Pünkösd vasárnap 9:30-tól, hétfőn pedig 11:00 órától ünnepi szentmise lesz, ezekre az alkalmakra mindenkit szeretettel várnak. A hétfői szentmisére 10 30-kor az Apátság út végi parkolóból az erdei kis ösvényen át gyalogos zarándoklat indul, amihez bárki csatlakozhat – kb 15 perces út a kiépített sétányon.

Egerszalók és a Gyógyvizek Völgye bővelkedik természeti látnivalókban, ha el akarják kerülni a tömeget, vágynak a jó levegőre, a kikapcsolódásra akkor erre kiváló lehetőségek nyílnak ezen a vidéken. Jelen helyzetben sajnos, nem minden a régi. A gyógyvíz áldásos hatására még várni kell. Egerszalók gyógyfürdői egyelőre még nem nyithattak meg. De amit megnézhetnek Egerszalókon az a Barlanglakások és a Sáfránykert.

Tegyenek egy sétát az Európában egyedülálló Sódombhoz, fedezzék fel ezt a természeti csodát, melyet a dombon lefolyó termálvíz épített csaknem ötven év alatt. Szabadon látogatható. A Turisztikai Iroda és helyi termékek boltja is megnyitotta kapuit. Ugyanitt a babakiállítás is megtekinthető, mellette pedig a helyi kézműves termékekből, helyi termelők finomságaiból is válogathatnak.

A helyi pincészeteknél borkóstolóra és pincelátogatásra is lehet jelentkezni. Az aktív turizmust kedvelőknek ajánljuk a kerékpárutakat, melyen könnyedén megközelíthető Demjén, kicsit sportosabbak pedig Egerig tekerhetnek. Ha felfedezésre vágynak és a kerékpárjuk bírja, akkor földúton akár az egerszalóki horgásztavat is körbetekerhetik.

Noszvaj nyitva áll, lélegezz fel Te is! – üzenik és várnak a „Mi falunkban” Az ország egyik legtisztább levegőjű falujában felfedezheted a Meseutat, kutathatsz a források után, csónakázhatsz, lazulhatsz, lakhatsz buborékban, utazhatsz szafaribuszon, megismerheted a barlangok múltját. Az egész falu készül, felkészült a vendégek fogadására. A pünkösdi hétvége egyik extra meglepetése, hogy Noszvaj is csatlakozott a világ legnagyobb

gyermekrajz versenyéhez. Vasárnap a fiatal nevezők az elkészült rajzokat a Rozika Cukrászdában adhatják le, amiért ingyen fagyi jár!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában