tehetség

2020.05.13. 20:00

Egyre népszerűbb ma már az Abasáron felnőtt énekes, Molnár Dániel

A gyöngyösi születésű Molnár Dániel életében már pici gyermekkora óta nagy szerepet játszik a zene. A tehetségkutató műsorok révén elért országos ismertség ellenére Daninak sokat jelent, hogy ott, ahol felnőtt, Abasáron is elismerik és szeretik.

Szabadi Martina Laura

Fotó: Czimer Tamas

– Abasáron nőttem fel, s egészen gyermekkorom óta nagy hatással van rám a zene – meséli Molnár Dániel. – Általános iskolásként kezdtem zongorázni, majd gitározni. A szüleim abszolút támogattak ebben is, de Nagy Judit, az akkori magyar és ének-zene tanárom rengeteget segített. Tulajdonképpen neki köszönhetem azt, hogy ma zenével foglalkozom. Meglátta bennem a tehetséget, tudtán kívül bátorított és tartotta bennem a lelket. Ilyen mentor volt nekem Tóta Gabriella, az első magán énektanárom is. Erre szükség is van, mert aki nem hétköznapi utat szeretne bejárni, az mindig sok olyan negatív ingerrel találkozik, ami letérítheti arról.

A fiatal énekes ekképpen folytatja: – Szerencsére korán színpadra állhattam Gyöngyösön. Persze, akkor még más előadók dalait dolgoztuk fel egy kisebb társulattal, s rendszeresen jártunk különböző zenei versenyekre: helyi, országos, nemzetközi megmérettetésekre.

Szülővárosában lépett fel Molnár Dániel, hogy segítsen Fotó: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Dani már négy éve a fővárosban él, de amikor teheti, hazalátogat. Nem felejti el a gyökereit, azt, hogy honnan jött, honnan kapta a kezdeti inspirációt. Jelenleg is vesz órákat, hogy fejlessze magát, ugyanakkor ő maga is oktat.

– Igyekszem több lábon állni – magyarázza. – Jelenleg a Kőbányai Zenei Stúdiót végzem, emellett dolgozom. Gyakorlatilag mindenben kipróbáltam már magam, amiben lehetett, a fizikai munkától a színpadtechnikánig. Minden lehetőséget megragadok a létfenntartásra, de most már azt mondhatom, hogy talán hetven százalékban a művészetből tudom fenntartani magam, ami elég jónak számít.

Egy országos nézettségű műsorral a háta mögött jelentkezett az egykori eurovíziós előválogatóba. – Azt hiszem, azért vágtam bele a Sztárban sztár leszek műsorba, mert találtam benne kihívást – fogalmaz Dani. – Közel tíz év tanulás és aktív zene után úgy gondoltam, miért is ne próbáljam ki magam? A Dalba pedig már a környezetem unszolására jelentkeztem, eleinte nem igazán akartam. Végül beláttam, hogy ha már írtam egy dalt, hát igazán megmutathatom a nagyvilágnak. A világ, amibe most belecsöppentem, egészen más. Viszont szuper, hogy a művészektől is sok a pozitív visszajelzés. Horváth Tamás volt az egyik, aki támogatott a második műsornál, és a zenekarába is fogadott – részletezi. Mint mondja, lassan már a fővárosban is lépten-nyomon felismerik az utcán, de igazán jól esik neki a falubeliek, s a gyöngyösiek elismerése.

Karanténkoncertek és jótékonyság

A koronavírus járvány okán bevezetett megszorítások alatt sem maradt tétlen az énekes. Igyekezett a művészetben is aktív maradni az óvintézkedések betartása mellett. Mint tudatta, főként olyasmiben gondolkozott, amivel másokon is tud segíteni, ezért kezdett el jótékonysági fellépéseket szervezni. Az elsőt Abasáron, ahol az idősek otthona lakóit örvendeztette meg egy meglepetés koncerttel. Május elsején pedig Gyöngyösön volt három helyszínes fellépése, mellyel akkora sikert aratott, hogy anyák napja alkalmából megismételte polgármester kérésére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában