Internethasználattal is segít a közösségi ház Hevesen

Folytatódik a ­mosási szolgáltatás és az internethasználat a közösségi házban az integrált térségi gyermekprogramok keretében. Az önkormányzat munkatársai arra kérik az érintetteket, hogy vegyék igénybe a szolgáltatásokat a gyermekek érdekében.

SZ. K.

Forrás: Shutterstock

A családoknak folyamatosan biztosítják a mosási lehetőségeket, amelyek alkalmával egyszerre egy ember léphet az épületbe. A higiéniai szabályokat – kézfertőtlenítés, maszk, kesztyű használata – szigorúan be kell tartania mindenkinek.

Hudákné Uzelman Erika szakmai vezető közölte, hamarosan érkezhet két új mosógép is, amelyek megkönnyítik a szolgáltatás napi menetét.

Tuza Emese projektmunkatárs elmondta, az E-KRÉTA online felület használatával segítik a tanulókat, hogy hozzájussanak a házi feladataikhoz. Egyre több szülő keresi meg őket azzal a problémával, hogy támogassák gyermekeiket a tanulásban. Sajnos a fiatalok lemaradása nagy az alapkészségekben: nem tudják használni a számítógépet, a betűket nemigen ismerik fel. Nehezen megy az olvasás, a számolni egyáltalán nem tudnak, így a feladatok értelmezése se könnyű. A diákok postán is megkapják a házi feladatot, de nem hajlandóak megcsinálni. Ezért is kérik a szülőket, a családokat, hogy vegyék igénybe az iroda által nyújtott szolgáltatásokat.

Ajánlókép: illusztráció Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában