Konstruktív közgyűlési munkát szeretne az egri Fidesz

Kovács Cs. Tamás és Oroján Sándor tartott sajtótájékoztatót a megyeszékhelyen.

G. Zs.

– Azt szeretnénk, hogy induljon meg a közös közéleti munka, akár digitális eszközök segítségével, akár az országgyűléshez hasonlóan, személyes részvétellel, azaz újra kezdje a munkát az egri közgyűlés – mondta el Kovács Cs. Tamás a Fidesz-KDNP képviselője a csütörtöki sajtótájékoztatón.

– A vidéken élők az tapasztalták, hogy megindult az élet, megteltek az éttermek teraszai. Ezen enyhítések kapcsán szeretnénk, ha egy konstruktív közgyűlési munka kezdődhetne meg. Olyan jogszabályi lehetőségek vannak, és ezt tiszteletben is tartjuk, amik lehetőséget adnak, hogy a polgármester döntéseket hozzon a városunk életével kapcsolatban. Mi ezt a munkát szeretnénk segíti – fogalmazott.

Hozzátette azt is, hogy kiírásra kerültek a városi cégvezető pályázatok is, amiről a híradásokból értesültek, sem képviselői sem frakció szinten nem kaptak tájékoztatást, és szeretnék értesülni ezekről és lehetőségek szerint véleményezni ezeket.

Oroján Sándor, a Fidesz-KDNP egri frakciójának vezetője elmondta, az élet fokozatosan ugyan, de visszatérhet a normális kerékvágásba, ezért gondolják azt, hogy Egerben is lehetőség lenne konstruktív viták lefolytatására. – Mikor újra kell indítani az életet, több szem többet lát alapon, leüljünk, beszéljünk egymással és kicseréljük a gondolatainkat. A következő hetekben Eger életét hosszú évekre meghatározó döntéseket kell meghozni, személyi és költségvetési kérdésekben is, nem helyes, ha az egri polgármester egymaga hozza meg ezeket a döntéseket – emelte ki Oroján Sándor. G. Zs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában