projekt

2020.05.21. 10:30

Közösségi térrel gyarapodik a Berva

Pozitív elbírálást követőn újabb támogatott projektje van a TOP CLLD helyi programjának, a Felnémetért Lokálpatrióta Egyesület 2 008 535 forintot nyert el a Bervai kultúrapont kialakítására.

Heol

Egerben 2016 tavaszán alakult meg az Egri Helyi Közösség, mint helyi akciócsoport (HACS) 13 szervezet részvételével. A tagság jól reprezentálja, a város kulturális, közösségi életében érintett szereplőket, kiegyensúlyozott módon bevonva mind a köz-, mind a magán-, mind pedig a civil szektor képviselőit – számolt be portálunknak Pócsik Attila koordinációs referens.

A HACS fő feladata a Helyi Közösségfejlesztési Stratégiában foglaltak megvalósítása 2017-2020 között, az úgynevezett közösségvezérelt helyi fejlesztésekre (Community-led Local Development) rendelkezésre álló források bevonásával.

A rendelkezésre álló források felhasználása pályázati úton, helyi felhívások megjelentetésével és támogatási kérelmek benyújtásával valósul meg. A

Közösségfejlesztési Stratégiában vázolt 8 intézkedés – melyek célja az igényes szabadidő-eltöltési lehetőségek biztosítása programokkal, kisebb léptékű infrastrukturális beruházásokkal – mindösszesen 7 pályázati felhívásban jelent meg és 2019. július végéig 24 projekt támogatásáról döntött az Irányító Hatóság.

Idén áprilisban az Irányitó Hatóság jóváhagyta a Helyi Bíráló Bizottság támogatói döntését a bervai közösségi tér fejlesztése tárgyában. A projekt keretében az egykori modellező pályán egy 60 négyzetméteres fedett színpadot és egy kosárlabda palánkot telepít a szervezet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában