Megkezdték a koronavírus-tesztelést Nagyfügeden is (fotók)

Megyénkben húsz településen végezte, illetve végzi el a Debreceni Egyetem azt a reprezentatív kutatást, amelynek célja, hogy pontos képet kapjanak a járvány kiterjedéséről és a koronavírussal fertőzöttek valós számáról.

Heol

A Heves megyei Nagyfügeden is többektől vettek vér és garatnyálkahártya mintát csütörtökön, a Debreceni Egyetem mintavételi pontján. A koronavírus-szűrőprogramban a Semmelweis, a debreceni, a szegedi és a pécsi egyetem vesz részt. A programba 17 ezer 780 embert hívtak meg véletlenszerűen kiválasztva, ők életkorra, nemre és regionálisan is reprezentálják a magyar társadalmat.

 

Heves megyében 681 személyt hívtak be húsz településről. Ezek: Abasár, Andornaktálya, Boldog, Domoszló, Eger, Füzesabony, Gyöngyös, Gyöngyöshalász, Hatvan, Heves, Istenmezeje, Karácsond, Kömlő, Lőrinci, Nagyfüged, Nagykökényes, Pétervására, Petőfibánya, Rózsaszentmárton és Zaránk.

A résztvevők egy kérdőívet is kitöltenek, így információt adnak a kockázati tényezőkről is. A teszt eredményét várhatóan május második felében hozzák nyilvánosságra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában