Megmentené az egri vízilabdát a városvezetés

Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere hétfői sajtótájékoztatóján elmondta, hogy szeretnék megmenteni az egri vízilabdát, de új futópályaépítésről, újabb koronavírus-tesztek várható érkezéséről is beszámolt.

G.Zs.

– Javaslatom, hogy soron kívül megadjuk az Egri Vízilabda Klubnak a költségvetésben megítélt 68 millió forintos támogatást, azzal a feltéttel, ha az elmúlt másfél év minden dokumentumát és pénzmozgását, az önkormányzat belső ellenőrei, könnyvizsgálói és adószakértői megvizsgálhatnak és mindent rendben találnak – jelentette ki Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere a hétfői sajtótájékoztatón.

A klubbal kapcsolatban elmondta azt is, hogy nem ő akadályozza a megítélt összeg kifizetését, hanem a klub nem teljesítette a tavalyi költségvetésben megítélt összeg elszámolását, ugyanis az elszámolni kívánt számlákat nem záradékoltatták. – Szándékunkban áll megmenteni az egri vízilabdát, de csak a törvény adta feltételekkel – szögezte le a polgármester.

A sportélettel kapcsolatban megemlítette, hogy az Érsekkertben szeretnének egy rekortán pályát kialakítana a futóknak.

Oroján Sándor, a Fidesz-KDNP egri frakcióvezetőjének " target="_blank" rel="noopener noreferrer nofollow">hétvégi videójában azt állította, hogy a polgármester kihasználva a válság adta helyzetet, lecserélte az EVAT Zrt.-hez tartozó cégek ügyvezetőit. – A valóság az, hogy nem a közgyűlés dönt a cégvezetők sorsáról, javaslatot tehetek, de az EVAT igazgatósága dönt, és ez akkor is így lenne, ha nem lenne járvány – reagált a városvezető.

A megrendelt koronavírus tesztekről elmondta, újabb 1600 érkezik a napokban és hamarosan zöld számon jelentkezhetnek olyan egriek szűrésre, akik sok emberrel találkoznak munkájuk során.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában