Túrák, üvegfúvás és állatkert – újraindul az élet a Mátrában

Május 4-től, a kijárási korlátozások enyhítése után látogatható Sástó, a Gyöngyösi Állatkert és a parádsasvári üvegmanufaktúra is.

Heol

Fotó: Czímer Tamás

Hétfőn beszámoltunk Hiesz György, Gyöngyös polgármesterének sajtótájékoztatóján elhangzottakról. A városvezető bejelentette, hogy megnyitják a játszótereket, sportpályákat, valamint a Dr. Csépe György Uszoda és Termálstrand szabadtéri része is látogatható lesz.

- Ismét látogatható Sástó, ahol a kilátótorony felújítás miatt továbbra is zárva tart. Kikapcsolódásként pedig a csoportos összejövetelek helyett a közelben lévő Mátra kiváló lehetőséget nyújt a kikapcsolódásra a szabadtéri kerékpározáshoz, a

kocogáshoz, futáshoz és az erdei sétához. Kinyit a Mátra Művelődési Központ is, ahol rendezvényeket nem, csupán edzéseket, klubfoglalkozásokat, próbákat lehet szervezni. A csoportos foglalkozásokat csak a 65 év alattiak látogathatják – mondta el Hiesz György.

A koronavírus-járvány miatti korlátozások fokozatos enyhítése a Mátrában más helyeken is érezhetővé válik: újranyit több szolgáltatás a higiéniai ajánlások betartása mellett.

Sástó

Bár a kilótót még felújítják, ezért nem látogatható, a kempingezni vágyókat már várják. A sástói Mátra Kemping dolgozói Facebook-üzenetben tudatták a kikapcsolódni vágyókkal, hogy május 8-tól a Kemping részen a faházakba már fogadnak vendégeket, valamint örömmel látják a lakókocsival, lakóautóval és sátorral érkezőket is.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2362732440683418&id=1685568451733157

Gyöngyös

- A kormány intézkedésének megfelelően, a Gyöngyösi Állatkert május 4-én újra megnyitja kapuit a látogató közönség előtt. Az állatsimogatók és az állatházak a járványhelyzet miatt még zárva tartanak, az állatok a külső kifutókban azonban jól láthatók. A látogatás során a maszk viselése, a megfelelő távolság tartása kötelező, a biztonságos látogatás érdekében az állatkert több pontján kézfertőtlenítőket helyeztek ki – olvasható a Gyöngyös-Mátra Turisztikai Közhasznú Egyesület honlapján.

Mátrafüred

- A mátrafüredi Hegyi Sportok Bázisa is nyitva, de csak kizárólag előre egyeztetett VIP túrákat vállalnak! A VIP Túra azt jelenti, hogy a választott programon csak TI vagytok és a túravezetőnk, aki minden WHO EÜ-s ajánlást betart és betartat! Gumikesztyűt kap minden vendégek, túra előtt és után minden gépet és eszközt szakszerűen és alaposan lefertőtlenítenek, a minimum 3 méter (inkább 5-6 méter) távolságot folyamatosan tartják egymástól, a turisták által kevésbé ismert útvonalakon megy a túra – részletezi az egyesület.

Gyöngyösoroszi

Az gyöngyösoroszi Ásványok Háza is újra elindítja túráit. Facebook-oldalukon közzétették az első ásványgyűjtő túra időpontját is.

Parádsasvár

- A parádsasvári üvegmanufaktúra is várja az üvegfúvás iránt érdeklődőket – áll " target="_blank" rel="noopener noreferrer nofollow">a Facebook-oldalukon. Tájékoztatójukban felhívják a látogatók figyelmét, hogy kizárólag előzetes bejelentkezés alapján fogadnak vendégeket 9-15 óráig.

Galyatető

A Galya Kilátó naponta reggel 8 órától várja a kirándulni vágyókat.

Kékestető

Május 5-től látogatható Kékestetőn a nyitott toronykilátó is.

Mátraszentimre

Előházi Péter, Mátraszentimre polgármestere a község honlapján tájékoztat minden érdeklődőt, hogy a település határában található állatpark, a falu szabadtéri múzeuma, valamint a strand és a fürdő szabadtéri része is kinyithat.

Természetesen minden szolgáltató a járványügyi előírások, a kellő távolságtartás és a higiénés szabályok betartásával nyitja meg kapuit. Kérik a túrázókat, vendégeket, látogatókat, hogy tartsák be ezeket az előírásokat a maguk és mások egészségének védelme érdekében.

 

Ajánlókép: Újraindul az élet a Mátrában / Fotó: Czímer Tamás / Heves Megyei Hírlap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában