természet

2020.05.14. 12:46

Újra élvezhető az Eged-hegyi tanösvény

A 11 állomásos tanösvény végigjárása 3–4 órás kikapcsolódást nyújt a túrázás szerelmeseinek.

G. Zs.

Forrás: Shutterstock

A Nagy-Eged hegy a megyeszékhelyen élők egyik kedvenc kirándulóhelye, 536 méter magason lévő csúcsára több útvonalon is fel lehet jutni. A hegyen 1991-ben a Tűzliliom Természetvédelmi Egyesület, dr. Kárász Imre szakmai vezetésével létrehozott egy négy kilométer hosszú botanikai-zoológiai-geológiai tanösvényt, az ehhez tartozó információs táblák azonban az évek alatt tönkrementek és megsemmisültek.

– A hajdani tanösvényt a mai kor igényeinek megfelelően egyesületünk újította fel és bővítette ki a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával, együttműködve a Bükki Nemzeti Park Igazgatósággal, az Egererdő Zrt.-vel, Eger Önkormányzatával és a Thummerer Pincészet és Szőlőbirtokkal – tájékoztatott a Kaptárkő Természetvédelmi és Kulturális Egyesület.

A 11 állomásos tanösvény végigjárása 3–4 órás kikapcsolódás. A táblákon található QR kódok segítségével az információk angolul is megtekinthetőek. Az indító táblán egy QR kód segítségével a tanösvény nyomvonala és állomásai is elérhetőek okostelefonra.

Ajánlóképünk illusztráció. Fotó: Shuttertsock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában