Újra látogatható lesz a Tisza-tavi Ökocentrum

Szigorú szabályokat dolgoznak ki a látogatók és a dolgozók védelmének érdekében a május 8-i nyitásra.

Heol

Szívesen látogatják az ökocentrumot a családok, a túrázó gyerekcsoportok

Forrás: beküldött

A május 4-től életbelépő legújabb intézkedések és jogszabályok lehetővé teszik, hogy a Tisza-tavi Ökocentrum újra látogatókat, vendégeket fogadjon. A nyitást május 8-ra, péntekre tervezik, amikortól fokozatosan, szigorú szabályok mellett kezdik meg működésüket – írják.

E naptól kezdve a látogatás rendjére vonatkozóan ideiglenes, rendkívüli szabályok lesznek érvényesek, melyek kidolgozása, pontosítása folyamatban van. A rendkívüli látogatási szabályok részleteiről május 5-én tesznek közzé hivatalos tájékoztatást. Az Ökocentrum tájékoztatása szerint a dolgozók arra törekednek, hogy maximálisan biztonságos feltételeket és körülményeket teremtsenek a látogatóknak. Folyamatosan fertőtleníteni fognak és biztosítják a kézfertőtlenítés lehetőségét a látogatók részére.

Korábban beszámoltunk arról, hogy a veszélyhelyzet miatt a magyar állatkertek – és így a Tisza-tavi Ökocentrum is – március 16-án bezártak, nem fogadhatnak látogatókat, ugyanakkor a fenntartásához a teljes dolgozói létszámra szükség van. Az Ökocentrum a jegybevételek hiánya miatt nehéz helyzetbe került, ezért április 20-tól – más magyarországi állatkertekhez hasonlóan – itt is elkezdték a támogatói jegyek értékesítését.

A járványhelyzet miatt az áprilisi születésnapjukat is kénytelenek voltak zárt kapuk mögött ünnepelni, látogatóiknak egy meglepetés videóval tudtak csak kedveskedni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában