adomány

2020.06.05. 16:04

A gyermekosztálynak gyűjtöttek az egri fiatalok

VIP kórtermet szeretnének kialakítani a szülők számára a Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet gyermekosztályán.

G. Zs.

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Berán Dániel

– A szülők számára szeretnénk kialakítani egy VIP kórtermet, amely kényelmesebb, magasabb komfortfokozatot nyújt – számolt be a Városi Diáktanács (VDT) jótékonysági estjén összegyűjtött pénz sorsáról dr. Mátrai Zsolt, a Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet gyermekosztályának vezető főorvosa.

A VDT elnökségi tagja, Török Virág a pénteki átadón emlékeztetett, hogy március 6-án szerveztek jótékonysági estet a fiatalságnak, az előzetes felmérés alapján az akkor összegyűjtött 151 ezer 610 forintot a kórház gyermekosztályának ajánlották fel.

– A Markhot Ferenc Kórház Támogatására Alapítvány sok helyről kap támogatást, de az, hogy a diákság összefogott és ilyen szép összeggel segíti a gyermekosztály munkáját megható és példamutató – fogalmazott Rázsi Botond, az alapítvány kuratóriumának elnöke. Hozzátette, a járvány ideje alatt tizenhét millió forintot adományoztak a kórháznak a támogatók. Maszárovics Zoltán orvosigazgató is köszönetet mondott a fiatalságnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában