rendelet

2020.06.22. 18:07

Három épületet kaphat Egerben a Hit Gyülekezete, a Senator-házat pedig nyílt versenyeztetés útján adnák el

A veszélyhelyzet megszűnése előtti napokban több polgármesteri határozat is megjelent a város hivatalos honlapján, az eger.hu-n.

G. Zs.

Az egri önkormányzat tulajdonát képző Senator-házat nyílt versenyeztetés útján kívánják eladni. Mirkóczki Ádám polgármester a rendeletben az ingatlankezelőjét, az EVAT Zrt. vezérigazgatóját, dr. Fodor Andrást kérte fel, hogy folytassa le az értékesítési eljárást, állapítsa meg a nyertes ajánlattevőt és kösse meg az adásvételi szerződést. Ennek határideje október elseje.

A Hit Gyülekezet pedig ingyen használhatja 15 évig közcélú adomány formájában a 2033 és 2034 helyrajzi számú kivett telephely és kivett középiskola és egyéb épület elnevezésű építményeket, melyek a Wigner Jenő Műszaki, Informatikai Középiskola és Kollégium közvetlen közelében vannak. Továbbá, hasonló feltételek mellett megkapja július 1-jétől a 2254 helyrajzi számon található kivett présház elnevezésű épület.

„A használati jogok alapításának feltétele egy négy oldalú megállapodás létrejötte Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Hit Gyülekezete, a Wigner Iskola Közalapítványa és az Egri Sportiskola között.” – olvasható a rendeletben.

Az Emberfia Alapítvány pedig július 1-jétől két évre kedvezményes áron bérbe veheti a város tulajdonát képző volt mezőgazdasági középiskola épületének 4018 négyzetméteres részét.

Az érintetteket is megkerestük a határozatokban foglaltakkal, a részletekről a későbbiekben beszámolunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában