fürdőzés

2020.06.21. 07:30

Nyitnak a hevesi strandok és gyógyfürdők is

Jó hír a vakációzóknak, hogy végre teljes kapacitással nyithatnak a megyénkben működő fürdőkomplexumok s a szabad vízi strandok is. Néhány szabályt azonban mindenkinek be kell tartania.

Barta Katalin

A vakációzó gyermekeknek, s a szabadságra készülő felnőtteknek is öröm, hogy számos fürdőlétesítmény, szabadstrand felújítva, új szolgáltatásokkal várja vendégeit. A biztonságra fokozottan ügyelnek, így néhány szabályt érdemes betartani, ha felkeressük ezeket a helyeket.

A Bükkszéki Termálfürdőben felkészültek a startra, és szombattól megnyitják a teljes komplexumot. Jó hír ez a helyieknek, hiszen a falu legnagyobb bevételi forrása az önkormányzati tulajdonú létesítmény üzemeltetése. A legtöbben a Salvus víz áldásos gyógyhatása miatt keresik fel e helyet, de eddig a gyógyvizes medence nem működhetett. Itt, és a többi fürdőben is új szabályokhoz kell igazodni. Sorban álláskor mindenképp tartani kell a másfél méter távolságot, a papucs viselése kötelező. Arra kérnek mindenkit, hogy a mosdók és közösségi terek használata után alaposan mossanak kezet, s fertőtlenítsék a kezüket – tudtuk meg Sánta Istvántól, a létesítmény vezetőjétől. Elmondta, elővigyázatosságból a pénztárak elé plexilapot helyeztek, minden medencét, kiszolgálóhelyiséget fertőtlenítettek, ellenőrizték a víz minőségét. Egyelőre a közel kétezer fürdőző vendégre szabott komplexum napi ezer látogatót fogadhat.

Az Egri Termál és Strandfürdő szombattól szintén teljes üzemben megnyitja kapuit reggel nyolc órától – tájékoztatta lapunkat Bíró Kata, a társaság kommunikációs asszisztense. A fürdőben megszűnik minden korábbi korlátozás, amit a vírushelyzet miatt vezettek be. Így szombattól ismét igénybe vehetik a kétmedencés fürdőházat, a népszerű kavicsos aljú gyógymedencét, a Török Fürdővel összeköttetésben álló két gyógymedencét is. Az élményelemeket sem kell már mellőzni, így a gyermekmedence vízi vára is várja a kicsiket. A csúszda júliusig csak hétvégén üzemel, ezt követően pedig időjárástól függően. Feloldják a létszámkorlátozást a fürdő területén, illetve a medencékben is, azonban a közösségi helyek fertőtlenítésére továbbra is nagy gondot fordítanak.

Megnyitják mind a három bejáratukat, s arra kérik a vendégeket, hogy a készpénzes fizetés helyett válasszák az érintésmentes módokat. Megtudtuk, a Bitskey Aladár Uszoda és a dr. Bárány sportuszoda június 22-étől, a Török Fürdő június 27-étől látogatható.

Egerszalókon a Saliris Resort Spa, valamint a Retro strand szolgáltatásai július 1-től vehetők igénybe – tették közzé a napokban. A Demjéni Cascade barlangfürdő is fogadja a fürdőzőket. A Demjéni termáltóban május óta a szabadban fürdőzhetnek a pihenni vágyók, ám a csapadékos időjárás eddig itt sem kedvezett a forgalomnak.

Bükkszéken is felkészültek, a fürdő szombattól nyitja meg kapuit a látogatók előtt Fotó: Berán Dániel

Kiváló a vízminőség a Tisza-tónál is

A Tisza-tó természetes fürdőhelyei közül három, Tiszanána-Dinnyéshát, Sarud és Poroszló már megnyílt, a felújítás alatt álló kiskörei strand pedig várhatóan augusztustól működik. A szezon előtti vizsgálatok szerint a vízminőség kiváló – tette közzé a napokban a Heves Megyei Kormányhivatal. A vízvizsgálatot az üzemeltetők által megbízott akkreditált laboratóriumok nyitás előtt elvégezték, majd azt ­havonta ismétlik. A legutóbbi ellenőrzés alapján a Tisza-tó megyei strandjai kiváló besorolást kaptak. A nem engedélyezett helyeken azért sem javasolt a fürdőzés, mivel ott a helyszíneken a víz minőségét nem tesztelik, s a higiénés feltételei nem biztosítottak. Sok esetben a balesetveszély miatt is tiltott a csobbanás – hívják fel a figyelmet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában