Beruházás

2020.08.28. 11:15

Játszótérrel, multifunkcionális sportpályával és kondiparkkal is bővült Lőrinci

Évek óta zajló, összesen többmilliárdos városfejlesztési projekt utolsó állomásához érkezett a település.

Tari Ottó

E napokban, hetekben adják át azokat a nagyberuházásokat, amelyek során átalakult az egész városközpont a Szabadság térrel és az Árpád út egy részével, továbbá megszépült a Mátravidéki Erőmű főtere. Javarészt megtörtént a műszaki jóváhagyás is, így csak az ünnepélyes pillanatok maradtak hátra. Utóbbiak közül elsőként a központi részen létesített játszótér, a multifunkcionális sportpálya, a kondipark és a Kegyeleti Parkban – amelynek az új elnevezése Gesztenyéskert lesz – kialakított sétányok avatására kerül sor kedden.

E fejlesztések a szintén a befejezéséhez közeledő erőműi átalakításokkal együtt a Zöld város 2 elnevezésű, 490 millió forintos pályázati támogatásnak köszönhetően valósultak meg, hathatós országgyűlési képviselői támogatás nyomán. Utóbbira utalt Víg Zoltán polgármester, amikor a szalag átvágását megelőzően megköszönte Szabó Zsolt honatya közbenjárását, aki jelentős lobbitevékenységet fejtett ki, hogy bő negyedszázaddal a városi rang elnyerése után a helység központi része látványában és funkcionálisan is méltó legyen a címre. A településvezető kiemelte a gyermekekkel való törődés fontosságát, hiszen ők jelentik a jövőt, ezért a közösségnek gondoskodnia kell arról, hogy önfeledten, de biztonságban tölthessék a szabadidejüket is.

Kispályán a nagypályások: Szabó Zsolt és Víg Zoltán is kipróbálta a multifunkcionális sportpályát Fotó: Tari Ottó

– Lőrincit lépésről lépésre fejlesztjük. Arra törekszünk, hogy korosztálytól függetlenül mindenki jól érezze itt magát. Van még tennivaló, a következő lépés az állami utak rendbetétele, ami várhatóan a jövő tavasszal indul – jelentette ki Szabó Zsolt. Szavait követően több mint száz gyermek vette birtokba örömujjongás közepette az eszközöket.

A következő időszakban számos hasonló esemény vár a helyiekre. Rövidesen átadják a megújult és kibővített közösségi házat a piaccal és az üzlethelyiségekkel, a konditermet, valamint a már említett erőműi beruházást. Selypen pedig várhatóan októberben avatják fel a településrész első köztéri játszóhelyét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában